Poți cumpăra mașini electrice second hand prin Programul Rabla Plus. Care sunt condițiile?

Autor: David Andrei 30 oct. 2020 Știri auto

De acum poți cumpăra mașini electrice second hand beneficiind de subvenția oferită de stat în cadrul Programului Rabla Plus. Care sunt condițiile?

GALERIE FOTO

Cei care vor să achiziționeze o mașină electrică second hand trebuie să știe că pot apela la bonusul oferit de programul guvernamental Rabla Plus. Mașinile pe care urmează să le achiziționeze trebuie să fi fost înmatriculate pentru prima dată cu cel mult șase luni în urmă față de data vânzării.

Vehiculele rulate cu emisii zero trebuie să nu fi parcurs o distanță mai mare de 6.000 de kilometri. Vor fi eligibile în program și mașinile care, conform legislațiilor naționale din alte state membre ale Uniunii Europene, au fost înmatriculate tehnic în vederea exportului către România.

Pot fi achiziționate prin Programul Rabla Plus și mașini utilizate anterior pentru teste auto sau în acțiuni demonstrative.

Condițiile se aplică și mașinilor cu propulsie hibridă.

Programul Rabla Clasic și Programul Rabla Plus se prelungesc

Potrivit Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), perioada în care se acceptă depunerea dosarelor în cadrul programelor Rabla Clasic și Rabla Plus au fost prelungite până la 20 noiembrie.

“Aceste programe au efecte importante în ceea ce priveşte protecţia mediului, reducerea consumului de combustibili convenționali, precum și de diminuare a poluării cauzate de traficul rutier”, susține preşedintele AFM, Dan Cătălin Vatamanu.

Programul Rabla Plus a primit fonduri suplimentare de la stat. Astfel, bugetul programului a fost mărit cu 60 de milioane de lei. Fondurile alocate inițial pentru ediția din acest an, în valoare de 145 de milioane de lei, au fost epuizate.

Și mașinile Tesla pot fi achiziționate prin Programul Rabla Plus

Cei interesați de automobile electrice au primit încă o veste bună în luna octombrie. Potrivit ministrului Mediului, Costel Alexe, mașinile Tesla pot fi achiziționate prin intermediul Programului Rabla Plus. Acest lucru va fi permis în ciuda faptului că Tesla nu deține încă o reprezentanță pe teritoriul României.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide