Programul Rabla Local a fost amânat până la jumătatea lunii octombrie

Autor: Adrian Somai 23 sept. 2022 Știri auto

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a decis amânarea programului Rabla Local privind casarea autovehiculelor uzate, primăriile urmând să își poată face conturile de utilizator începând cu data de 14 octombrie. Potrivit programării inițiale, conturile ar fi putut fi create începând cu data de 23 septembrie.

Prin intermediul unei comunicări oficiale, AFM transmite că „în urma discuţiilor purtate cu asociaţiile implicate în desfăşurarea Programului privind casarea autovehiculelor uzate, pentru o derulare eficientă cu participarea cât mai multor unităţi administrativ-teritoriale, a reieşit necesitatea actualizării anumitor lucruri”. În aceste condiții, în prezent se lucrează intens la modificarea ghidului de finanțare aferent programului Rabla Local.

Totodată, oficialii AFM au mai transmis că „Realizarea conturilor de utilizator în aplicaţia informatică de către solicitanţii unităţi administrativ-teritoriale organizate la nivel de comună, oraş sau municipiu şi subdiviziuni administrativ-teritoriale ale municipiului Bucureşti se va putea realiza începând cu data de 14 octombrie 2022”.

Ulterior, în perioada 21 octombrie – 23 decembrie 2022, sau până la epuizarea bugetului alocat sesiunii de finanţare, solicitanţii vor depune cererile de finanţare, împreună cu documentaţia aferentă, în aplicaţia informatică prin intermediul conturilor de utilizator create. Suma alocată sesiunii de finanţare este de 50 de milioane de lei.

Stimulent de 3.000 de lei pentru casarea mașinilor vechi

Prin intermediul programului Rabla Local, autoritățile au ca scop întinerirea parcului național auto din România, mașinile din țara noastră fiind unele dintre cele mai vechi din toată Europa. În cadrul acestui program, în schimbul casării unui autovehicul mai vechi de 15 ani, proprietarul ei va primi un stimulent în valoare de 3.000 de lei, jumătate din sumă urmând să fie suportată de către AFM și jumătate din bugetul local.

Beneficiarul acestui stimulent financiar în valoare de 3.000 de lei se angajează că nu va achiziționa o altă mașină cu normă de poluare Euro 4 și/sau inferioară în termen de trei ani de la încasarea stimulentului.

Sursa: Adevarul 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide