Rabla 2022: AFM a prelungit sesiunile de depunere a dosarelor

Autor: Mihai Morcovescu 31 mai 2022 Știri auto
Rabla 2022: AFM a prelungit sesiunile de depunere a dosarelor

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a prelungit înscrierile pentru persoanele fizice și cele juridice în cadrul programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus. Data până la care vor putea fi depuse dosarele este acum 31 iulie 2022.

Care sunt bugetele alocate pentru această sesiune de Rabla 2022?

În același timp, AFM a decis să prelungească și sesiunea de înscriere în programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în localităţi. Astfel, dosarele de finanțare pentru acest program vor putea fi depuse până la 12 august 2022.

„Am decis să prelungim perioada de depunere a dosarelor de finanțare în cadrul acestor programe pentru a facilita accesul la finanțare a cât mai multor beneficiari. Prin programele noastre urmărim îndeplinirea obiectivelor europene și naționale privind mobilitatea urbană sustenabilă. Ne dorim să finanțăm cât mai multe autovehicule electrice și electrice hibride prin intermediul Programului Rabla Plus. În același timp, susținem finanțarea în procent de 100% din cheltuielile eligibile pentru instalarea de stații de reîncărcare. Suma maximă este de 190.000 lei, în cadrul Programului Staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în localități. Este o necesitate să prioritizăm implementarea acestor programe la nivel național pentru a oferi avantaje tuturor celor care aleg autovehicule prietenoase cu mediul înconjurător”, a declarat președintele AFM, Laurențiu-Adrian Neculaescu.

Înscrierile pentru programele de finanțare privind înnoirea parcului auto național ar fi trebuit să se încheie la finalul lunii mai. Bugetele pentru această sesiune sunt următoarele:

 

  • Programul Rabla Clasic – beneficiari persoane fizice: 335,5 milioane de lei;
  • Programul Rabla Clasic – beneficiari persoane juridice: 123 de milioane de lei;
  • Programul Rabla Clasic – beneficiari UAT-uri şi instituţii publice: 50 de milioane de lei;
  • Programul Rabla Plus – beneficiari persoane fizice: 262 de milioane de lei;
  • Programul Rabla Plus – beneficiari persoane juridice: 190,3 milioane de lei;
  • Programul Rabla Plus – beneficiari UAT-uri şi instituţii publice: 100 de milioane de lei.

Calendarul de desfăşurare a sesiunilor de înscriere în cadrul celor două programe sunt disponibile pe site-ul oficial AFM. Tot aici sunt menționate şi sumele alocate pentru fiecare categorie de solicitanţi, precum și listele cu producătorii/dealerii auto care au semnat contracte de participare cu AFM.

Sursa: AFM

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide