Programul Rabla Plus a fost suplimentat şi pentru persoane juridice

Autor: Cristian Agatie 22 aug. 2019 Știri auto
Programul Rabla Plus a fost suplimentat şi pentru persoane juridice

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a anunţat suplimentarea bugetului alocat programului Rabla Plus pentru persoane juridice cu suma de 20 de milioane de lei. Anunţul vine după ce în luna iulie bugetul programului Rabla Plus pentru persoane fizice fusese suplimentat cu 15 milioane de lei.

„Este, de departe, cel mai bun an pentru acest program! Dacă luna trecută am suplimentat suma pentru persoane fizice cu 15 milioane lei, fiind prima dată în istoria programului când bugetul se epuizează, iată că acelaşi lucru s-a întâmplat şi în cazul persoanelor juridice. Mă bucur sincer că politica noastră de stimulare a ecomobilităţii dă rezultate”, a precizat ministrul Mediului.

Potrivit Ministerului Mediului, au fost alocate fonduri şi pentru restituirea taxei speciale pentru autoturisme şi autovehicule, a taxei pe poluare pentru autovehicule, a taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi a timbrului de mediu pentru autovehicule, în valoare totalăde 135 milioane lei.

„Românii care au plătit aceste taxe nu au nicio vină că ele nu au fost făcute cum trebuie de la bun început şi chiar dacă nu am participat la elaborarea niciuneia dintre variante, sunt hotărâtă ca toţi cei vizaţi să-şi primească banii înapoi, până la ultimul leu”, a explicat viceprim-ministrul Graţiela Gavrilescu.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult
Pro Motor

Comentarii
Inchide