Programul Rabla se apropie de start. Când poți primi subvenția de la stat?

Autor: David Andrei 19 apr. 2021 Știri auto

Programul Rabla se apropie de start. Momentul lansării sale este o chestiune de zile, îi anunță autoritățile pe cei care vor să-și ia mașină nouă anul acesta.

GALERIE FOTO

Programul Rabla va debuta după ce bugetul Administrației Fondului pentru Mediu va fi aprobat în ședința de Guvern. Aceasta este programată să aibă loc miercuri, 21 aprilie.

„Se va aproba acest buget, astfel încât să putem lansa cât mai repede programele „Rabla Clasic”, „Rabla Plus” şi „Rabla pentru electrocasnice”, anunță ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Ministrul Mediului va anunța momentul din care românii vor putea depune dosarele pentru a primi subvenția de la stat imediat după aprobarea bugetului. “Voi comunica și ziua, și ora de lansare”, a anunțat Barna.

Prima de casare pentru Programul Rabla a crescut în 2021

Prima de casare acordată prin Programul Rabla celor care doresc să-și achiziționeze anul acesta o mașină nouă a crescut cu 1.000 de lei. Valoarea sa a ajuns astfel de la 6.500 la 7.500 de lei. Bugetul total al programului va fi de 440 de milioane de lei, cu 35 de milioane mai mare decât anul trecut. Acest buget echivalează cu acordarea a 55.000 de prime de casare.

Crește și valoarea ecobonusului acordat mașinilor echipate cu tehnologie hibrid, de la 2.500 la 3.000 de lei. Cei care își vor cumpăra anul acesta o mașină cu gaz petrolier lichefiat (GPL) sau cu gaz natural comprimat (CNG) vor primi, în 2021, 1.500 de lei, în loc de 1.000 de lei ca până acum.

Aceste subvenții pot fi cumulate. Astfel, totalul sumei primite de la stat poate ajunge la aproximativ 2.250 de euro.

Mai mult, bugetul rezervat Programului Rabla Plus s-a dublat anul acesta, ajungân la 400 de milioane de lei. Implicit, se va dubla numărul de mașini care vor putea fi achiziționate cu ajutorul acestui program. Valorea tichetului rămâne neschimbată, 45.000 de lei (aproape 10.000 de euro). Cei care vor dori să cumpere o mașină plug-in hybrid, vor primi aproximativ 4.500 de euro. Valoarea primelor obținute prin Rabla Plus nu trebuie să depășească jumătate din valoarea mașinii.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide