Proiect ASF: În caz de control, șoferii vor putea prezenta polițiștilor și varianta electronică a RCA-ului

Autor: Marius Vișan 13 aug. 2020 Știri auto
Proiect ASF: În caz de control, șoferii vor putea prezenta polițiștilor și varianta electronică a RCA-ului

ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiară) a supus consultării publice timp de 10 zile, începând din 12 august, proiectul care modifică Norma nr. 20/2017 referitoare la dovada încheierii asigurării RCA în cazul controalelor efectuate de către autoritățile abilitate.

Conform proiectului, conducătorii auto vor putea prezenta agenților de poliție și varianta electronică a poliței RCA.

Asta înseamnă nu va mai fi necesar ca șoferii să aibă asupra lor contractul de asigurare obligatorie auto doar în format original, printat pe hârtie.

Cei de la ASF precizează că digitalizarea reprezintă un obiectiv foarte important pentru iar propunerile de modificare sunt menite să vină în sprijinul asiguratului RCA, în sensul simplificării procedurii de verificare a existenței unui contract de asigurare civilă obligatorie auto valabil.

Polița RCA va putea fi verificată și prin interogarea bazei de date AIDA

De asemenea, valabilitatea poliței RCA va putea fi verificată și prin interogarea bazei de date AIDA, dezvoltată și administrată de Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România, ce conține informații cu privire la asigurările obligatorii de răspundere civilă auto încheiate pe teritoriul României și prin care se certifică existența unui contract RCA valabil la data verificării.

​Asociatia Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF) a reacționat imediat

„În ședința Consiliului ASF de astăzi, 12.08.2020 (prima ședința de la transmiterea solicitării din partea AURSF) a fost aprobata punerea in dezbatere publica a modificării Normei 20/2017, în vederea rezolvării acestei probleme. De asemenea, a fost aprobată o procedură simplificată de dezbatere publică, cu un termen redus, care va permite adoptarea modificărilor în una dintre următoarele ședințe ale Consiliului ASF din cursul lunii august și intrarea lor în vigoare imediat după publicarea în Monitorul Oficial al României”, arată reprezentanții Asociației.

Sursă: HotNews.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide