Proiect de lege. Șoferii de Uber și Bolt ar putea circula pe benzile dedicate transportului în comun

Autor: Daniel Samoilă 21 dec. 2021 Știri auto
Proiect de lege. Șoferii de Uber și Bolt ar putea circula pe benzile dedicate transportului în comun

Un proiect de lege propus de un deputat al USR prevede ca șoferii de Uber și Bolt să poată circula pe benzile dedicate transportului în comun.

Filip Havârneanu, deputat al USR, a depus proiectul de lege în Parlament pentru că ar vrea drepturi egale între șoferii de Uber și Bolt și cei de taxiuri clasice.

Havărneanu susține că drepturile egale între șoferii de Uber/Bolt și cei de taxiuri ar preveni aglomerația sau ambuteiajele.

Șoferii de Uber și Bolt ar putea circula pe benzile dedicate transportului în comun

„Prin inițiativa pe care o semnez și care este susținută de mai mulți colegi USRPLUS, am solicitat ca autoturismele care efectuează transportul alternativ, respectiv prin intermediul unor platforme precum Uber sau Bolt, să poată utiliza banda special amenajată pentru transportul public în comun, așa cum se întâmplă acum în cazul taximetrelor.

În momentul de față, de această posibilitate beneficiază doar conducătorii auto care transportă persoane în regim de taxi și cred că prin folosirea benzilor de circulație pe care administrațiile locale le-au pus la dispoziție autobuzelor sau troleibuzelor, am putea preveni aglomerația sau ambuteiajele și, desigur, putem lua în calcul, mai puțină tensiune în trafic, determinată de blocaje și presiunea timpului”, a scris Havărneanu pe Facebook.

Totodată, deputatul USR a mai depus un alt proiect de lege care prevedere modificarea Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere.

În proiectul de lege se propune ca taxiul să se redefinească ca un autovehicul din categoria de autoturisme cu maximum 9 locuri, în loc de 5.

„Am solicitat taxiuri cu capacitate mai mare, inițiativa vizând modificarea Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere.

Dorim să redefinim taxiul ca autovehicul din categoria autoturisme cu până la maximum 9 locuri, în loc de 5. Găsesc justificat acest proiect pentru că, deseori, apar grupuri mai mari de patru persoane care au nevoie să utilizeze simultan un taxi, poate de la serviciu, poate de la aeroport, iar taximetriștii, în prezent, nu pot lua mai mult de patru persoane în mașină, pentru că ar încălca normele legale în vigoare care îi limitează.”

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Shutterstock.com



Comentarii
Inchide