Proiectul Mondo G: Concept de artă unicat creat de Mercedes-Benz și Moncler – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 21 feb. 2023 Știri auto

Mercedes-Benz a colaborat cu Moncler pentru a crea un exemplar de Clasa G așa cum nu a mai existat. Tehnic, mașina a devenit o jachetă pe roți.

Mercedes-Benz și Moncler au creat un exemplar de Clasa G așa cum nu s-a mai văzut. Mașina îmbină aspectul clasic al SUV-ului de la Mercedes cu elemente care aduc aminte de o jachetă de iarnă.

Denumit Project Mondo G, conceptul de artă a fost dezvăluit la spectacolul Moncler „Arta Geniului”, care a avut loc în timpul Săptămânii Modei de la Londra, în Marea Britanie. Piesa de artă conceptuală se dorește a fi un lucru neașteptat atât pentru Mercedes, cât și pentru Moncler.

„Suntem foarte încântați de colaborarea cu Moncler pentru a crea un alt „moment de brand X-factor”. La Mercedes-Benz, suntem hotărâți să ne angajăm în cultură și societate. Colaborarea noastră cu Moncler oferă o experiență neașteptată a ambelor mărci. Aceasta colaborarea de debut cu Moncler deschide noi orizonturi și un potențial de oportunități pentru mai multe știri care vor veni în curând.” Britta Seeger, Membru al Consiliului de Administrație al Mercedes-Benz Group AG, responsabil pentru Marketing și Vânzări.

Un Mercedes-Benz Clasa G așa cum nu am mai văzut

Piesa de artă proiectată de Mercedes-Benz și Moncler îmbină trăsăturile caracteristice emblematicului off-roader cu cele ale unei jachete Moncler. Fuziunea celor două a dat naștere unui obiect sculptural, intitulat Project Mondo G. Acesta exemplifică transformarea unui obiect anterior pur utilitar într-unul concentrat pe design. Dimensiunile sale sunt impresionante: 4,6 m lungime, 2,8 m înălțime, 3,4 m lățime (cu roți) și o masă totală de 2,5 tone.

Materialul argintiu iese foarte tare în evidență, iar roțile uriașe sunt acoperite fix cu acest material, aproape conferindu-i mașinii un aspect de rover lunar. Același material argintiu, foarte lucios, a fost folosit și pentru a înlocui plafonul textil al mașinii. Piesa de rezistență este un fermoar, aspect despre care Mercedes-Benz spune că „este o referință practică la versatilitatea și variabilitatea ambelor produse, vehicul și jachetă”.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide