ProMotor întreabă, Poliția Română răspunde: cum funcționează aparatul Drug Test?

Autor: Ionuț Vîlciu 18 aug. 2022 Știri auto

Echipa ProMotor duce mai departe seria de întrebări și răspunsuri cu Poliția Română. Astăzi aflăm mai multe informații despre substanțele interzise și condusul sub influența acestora.

Discuțiile cu Poliția Română continuă. Consumul de substanțe interzise poate afecta sănătatea, dar și abilitatea de a controla o mașină. Nu puține au fost cazurile în care oamenii s-au urcat beți sau sub influența drogurilor la volan, provocând accidente soldate cu daune grave. Am dorit să aflăm care sunt cauzele acestor incidente și cum pot fi combătute.

Cum pot fi descurajați șoferii să se urce beți la volan?

În primul rând, ei ar trebui să se gândească la familia lor, la cei dragi. Ar trebui să se gândească că nu sunt singuri pe drum și că pot pune în pericol alți participanți la trafic.

Cum funcționează aparatul Drug Test?

În ultima perioadă se pune un mai mare accent pe condusul sub influența substanțelor halucinogene. Am vrut să descoperim cum funcționează aparatul antidrog. Ce substanțe poate detecta și cât de repede poate detecta faptul că au fost consumate astfel de substanțe. Aparatul Drug Test detectează marea majoritate a substanțelor stupefiante. Timpul de analiză durează în funcție de tipul de substanță consumat.

Prezența drogurilor rămâne mai mult timp în organism

Trebuie luat în calcul faptul că dacă am consumat astăzi, prezența drogurilor rămâne în organism mai mult timp. Poate fi vorba de o lună sau chiar de șase luni. Acest aspect depinde, de asemenea, de tipul substanței consumate. Astfel, se pot risca sancțiuni chiar și după o săptămână.

Consumul de droguri la volan este infracțiune

Consumul de substanțe stupefiante este încadrat ca fiind infracțiune. Pentru asemenea acțiuni se întocmește dosar penal.

Substanțele stupefiante sunt mai periculoase decât alcoolul?

Ambele sunt foarte periculoase. Ambele afectează capacitatea de a păstra atenția și reflexele.

Cum se face testul cu aparatul Drug Test?

Un test antidrog are un kit special. Acesta este format dintr-un burete și un mic adaptor. Buretele se ține sub limbă, se îmbibă cu salivă, după care se introduce în aparat.

Orice șofer poate fi oprit în trafic, indiferent de motiv?

Comportamentul rutier agresiv este sancționat. Cu toate că există anumite prezumții după care poliția se ghidează, orice cetățean poate fi oprit în trafic pentru verificare.

Mai multe informații puteți afla din materialul video de mai sus.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide