ProMotor NEWS: diesel-ul porneşte mai bine cu uscătorul de păr

Autor: Alexandru Banu 16 ian. 2017 Știri auto
ProMotor NEWS: diesel-ul porneşte mai bine cu uscătorul de păr

 

CAPCANA DIN FILTRUL DE AER

Probabil că aproape toţi posesorii de maşini diesel au întâmpinat dificultăţi la pornirea motoarelor în dimineţile reci. Acest lucru se datorează, în special, densităţii mai mari a motorinei în comparaţie cu benzina. Cu cât este mai frig afară, cu atât motorina devine mai densă sau chiar poate să îngheţe.

Dar nu numai temperaturile scăzute sunt problema. Dacă atunci când este frig afară şi mai bate şi vantul situaţia devine şi mai rea. Dacă parcaţi maşina vreo două zile şi afară sunt -15 grade Celsius iar afară mai bate şi vântul, cel mai probabil motorul va porni extrem de greu sau nu va porni deloc. În această situaţie nu este indicat să se dea la automat de multe ori existând riscul ca bateria să se descarce sau să apară defecţiuni ale electromotorului.

În filtrul de motorină se depune o gelatină formată din particule de apă şi combustibil sau chiar gheaţă. De regulă, cei de la service dispun şi recomandă înlocuirea filtrului de motorină.

 

REZOLVĂ PROBLEMA CU UN USCĂTOR DE PĂR

Este de recomandat ca maşină să fie alimentată cu motorină de „iarnă”, special aditivată. Dacă nu ajungeţi în service, puteţi lua un uscător de păr sau un radiator pe care îl puneţi să sufle aer cald spre filtrul de motorină ca să topiţi pojghiţa de gel sau de gheaţă adunată în filtru.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide