ProMotor NEWS: Top metode de a atinge un nivel minim de consum

Autor: Marius Vişan acum 3 ani Știri
ProMotor NEWS: Top metode de a atinge un nivel minim de consum

În ziua de azi marea majoritate a maşinilor sunt „setate” din fabrică de a avea un consum optim. Pentru a atinge acel consum optim, sau mai bine zis pentru a reuşi să reducem consumul de carburant, iată aici un top cu metode de a atinge un nivel minim de consum.

1. Evitarea pe cât posibil a vitezelor mari, adică nu depăşiţi viteza de croazieră a automobililui.
2. Anticiparea traficului sau mai bine zis evitarea perioadelor bruşte de acceleraţie şi frânare. În acest caz consumul poate fi redus cu până la 20%.
3. Unul din factorii foarte importanţi în obţinerea unui consum redus este păstrarea, tot timpul, a presiunii nominale dată de constructor în anvelope.
4. Utilizarea cât mai rară a aerului condiţionat.
5. Închideţi geamurile, în special în timpul rulajului la viteze mari. Geamurile deschise la viteză pot avea un impac negativ asupra consumului acesta înregistrând chiar şi valori cu 10% mai mari.
6. Utilizaţi pilotul automat. Menţinerea unei viteze constante pe distanţe lungi are ca efect scăderea consumului mediu.
7. Evitaţi să încărcaţi cu greutăţi. Încercaţi pe cât posibil să puneţi în maşină strictul necesar. Orice greutate suplimentare are ca efect mărirea consumului.
8. Evitaţi mersul în gol al motorului, dacă ştiţi că oprirea la semafor este mai mare de un minut opriţi motorul.Comentarii
Inchide