ProMotor News: Varsovia Concept, primul sedan de lux inspirat de o sirenă

Autor: Marius Vișan 06 sept. 2016 Știri auto

 


Compania Varsovia Motor din Polonia îşi propune să contribuie la reducerea emisiilor aducând pe piaţă un sedan de lux numit Varsovia Concept, scrie Motor1.com.

Deşi constructorul promite că îl va lansa în lumea reală la un viitoar salon auto internaţional, luxosul sedan este departe de linia de producţie, mica firmă admiţând că are nevoie de o primire pozitivă din partea potenţialilor cumpărători înainte ca producţia să poată începe. Presupunând că totul merge conform planului, firma îl va construi, cel târziu, după 2018.

Varsovia Motor oferă doar câteva detalii despre sistemul de propulsie al conceptului. Acesta va folosi în principal energiea electrică şi un motor cu ardere internă ce acţionează ca un generator pentru încărcarea bateriilor.

Compania susţine că gama de motoare va oferi 217.5 mile (350 km), sau 528 mile (850 km), cu ajutorul unui rezervor plin de combustibil. Acceleraţia, de la 0 la 100 de kilometri pe oră, s-ar face în mai puţin de cinci secunde.

Designeri-ii au avut ca sursă de inspiraţie sirena de pe blazonul oraşului, porţiuni ale aripilor şi uşilor din faţă fiind decorate cu o textură care dă aspectul de solzi. Creatura mitica are, de asemenea, şi o reprezentare stilizată pe ornamentul capotei.

GALERIE FOTO


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide