ProMotor prezintă mașini din Țiriac Collection – Ep. 3: Mercedes-Benz 600 Pullman

Autor: ProMotor 20 apr. 2023 Știri auto

Modelul Mercedes-Benz 600, cunoscut și ca W100, a fost un vehicul de cel mai înalt nivel construit de Daimler-Benz între anii 1960 și 1970.

Vehiculul stilat a fost folosit în toată lumea de cele mai mari și mai respectate personalități, de la membri ai regalității și până la șefi de stat, inclusiv dictatorul Nicolae Ceaușescu. Mercedes-Benz 600 a fost întruchiparea perfecțiunii, cu tehnologie de ultimă generație, confort, exclusivitate și unicitate. Modelul Pullman a fost și este cea mai mare mașină de pasageri din era postbelică.

Celebrități, politicieni, mari afaceriști, aristocrați și nu numai, toți au ales să conducă și să fie conduși într-un Mercedes-Benz 600. „Marele Mercedes” a debutat la Salonul Auto Internațional de la Frankfurt din 1963. Mai multe ediții au fost oferite, inclusiv Pullman Limousine, Pullman Sedan și Pullman Landaulet.

Sedanul cu patru uși avea aproape doi metri lățime și 5,54 în lungime, în timp ce modelul Pullman Saloon cu șase uși măsura 6,24 metri lungime. A treia versiunea era o decapotabilă Pullman Landaulet. Două versiuni Landaulet erau, de asemenea, disponibile.

600 Pullman a fost cel mai rapid sedan din lume

Acesta un motor V8 de 250 cai-putere. Astfel, limuzina de 2,6 tone era capabilă să atingă o viteză de 205 km/h. În perioada sa de glorie, 600 Pullman era cel mai rapid sedan din lume.

Confortul vehiculelor era sporit de suspensia pe aer, un sistem servo hidraulic cuprinzător, un sistem ajustabil electric de ventilație și încălzire, aer condiționat, locuri ajustabile hidraulic, geamuri și trape hidraulice. Cât despre decorațiunile de la interior, clienții puteau alege între diferite finisaje din lemn și cel mai fin velur sau cea mai rafinată piele.

Astfel, cu această mașină de lux, Daimler-Benz a dat frâu imaginației elitei internaționale, iar timp de zeci de ani, modelul 600 Pullman a fost în sine un punct de referință.

Proprietari confirmați ai modelului 600: Fidel Castro, Nicolae Ceaușescu și Saddam Hussein

Cele mai cunoscute personalități care eu deținut un model 600 au fost: Leonid Brezhnev, Fidel Castro, Nicolae Ceaușescu, Idi Amin Dada, Enver Hoxha, Hirohito, Saddam Hussein, Mao Tse Tung si Marshal Josip Broz Tito.

Au mai fost si alți proprietari celebri precum liderul irlandez Eamon de Valera, Sahul Iranului Mohammad Reza Pahlavi, coreenii Kim Il-sung si Kim Jong-il, Ferdinand Marcos, Deng Xiaoping, si Regele Cambodgiei Norodom Sihanouk.

În revista Time a fost scris și despre proprietari precum Regele Hussein al Iordaniei, Arhiepiscopul Makkarios al III-lea din Cipru și președintele indonezian Suharto.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide