ProMotor prezintă mașini din Țiriac Collection – Ep. 4: Mercedes-Benz 540 K

Autor: ProMotor 28 apr. 2023 Știri auto

Lansat la Salonul Auto de la Paris în 1936, modelul 540K a fost vârf de gamă pentru Mercedes-Benz, fiind construit doar pentru comenzi speciale. Mașina a urmat modelului 500K cu 8 cilindri și a ajutat la menținerea prestigiului companiei, fiind una dintre cele mai rapide mașini de producție din lume.

La Salonul Auto de la Paris, reprezentanții Mercedes-Benz au declarat că numele 540K „evocă curse de mașini și poliți de faimă internațională, dar în același timp viziune de confort dus la superlativ și caroserie de o frumusețe aparte, detalii fine, metal frumos lustruit, cel mai fin lemn și cea mai fină piele; pe scurt, mașina pentru cunoscători”.

Fiecare mașină era construită conform nevoilor fiecărui client, iar Mercedes-Benz pregătise o gamă largă de opțiuni. Chiar și în zilele noastre, aceste mașini sunt cele mai frumoase modele germane cu o prezență ce nu poate fi negată.

Unul din fondatorii Warner Bros Pictures a avut un Mercedes-Benz 540 K

Inginerul Gustav Rohr a fost responsabil pentru designul cruiserelor 540K și le-a upgradat în același timp în care lucra la incredibilele mașini Grand Prix ale Mercedes-Benz. Modelul 540K includea un șasiu actualizat cu ampatament mai lung ce prelungea capota și permitea introducerea unui nou radiator în formă de V. Rohr a inclus, de asemenea, o suspensie mai bună și un sistem de frânare mai satisfăcător. La fel cu modelele anterioare, suspensia era complet independentă.

Documentele din fabrică au arătat că au fost construite 419 astfel de mașini care au inclus o varietate largă de caroserii. În mod surprinzător, majoritatea au fost construite de Karrosserie Sindelfingen care era administrat de Wilhelm Haspel.

Mai jos puteți vedea episodul 3 din „ProMotor prezintă mașini din Țiriac Collection”: Mercedes-Benz 600 Pullman.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide