Proprietarii de Tesla din China protestează. Au cumpărat mașini mai scumpe – VIDEO

Autor: Andreea Ditcov 09 ian. 2023 Știri auto

Sute de proprietari de Tesla din China s-au adunat la showroom-urile și centrele de distribuție ale producătorului de automobile în weekend pentru a protesta.

Aceștia au cerut reduceri și credite după scăderile bruște ale prețurilor. Proprietarii de mașini au motivat că au plătit în plus pentru mașinile electrice cumpărate mai devreme, la prețuri mai mari decât cele actuale, scrie Reuters. Sâmbătă, aproximativ 200 de cumpărători ai Tesla Model Y și Model 3 s-au adunat la un centru de livrare Tesla din Shanghai pentru a protesta împotriva deciziei producătorului american de automobile de a reduce prețurile pentru a doua oară în trei luni.

O subvenție guvernamentală i-a determinat pe mulți să cumpere până la finalul anului 2022

Mulți dintre protestatari au crezut că prețurile pe care Tesla le-a oferit pentru mașinile sale la sfârșitul anului trecut nu vor mai fi reduse. Inițiativa a fost adoptată pentru a stimula vânzările și pentru a susține producția la uzina din Shanghai. Terminarea perioadei de grație pentru o subvenție guvernamentală oferită în 2022 i-a îndemnat pe mulți actuali proprietari să își finalizeze achizițiile de la acel moment.

Videoclipurile postate pe rețelele de socializare au arătat mulțimile adunate în reprezentanțele Tesla și centrele de livrare din alte orașe chineze, de la Chengdu la Shenzhen, sugerând o reacție în lanț și la scară mai largă a consumatorilor.

Tesla ar putea da startul unui trend al prețurilor în scădere. Ce spun analiștii

După reducerile surpriză anunțate în urmă cu câteva zile, prețurile vehiculelor electrice Tesla în China sunt acum cu 13% și până la 24% sub nivelurile din septembrie.

Analistii au afirmat că inițiativa Tesla ar putea să-i sporeasca vânzările, care au scăzut în luna decembrie, și să îi oblige pe alți producători de vehicule electrice să reducă și ei prețurile într-un moment de scădere a cererii pe cea mai mare piață din lume pentru mașinile electrice.

VIDEO

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Captură video YouTube - CarNewsChina


Andreea Ditcov
Andreea Ditcov
Andreea Ditcov este cel mai nou Redactor al echipei ProMotor.ro. Licențiată în Economie și Relații Internaționale, cu studii finalizate în Marea Britanie, a făcut primii pași în presă în urma unui proiect academic despre defrișările ilegale din Europa. Timp de trei ani a adunat experiență ... citește mai mult

Comentarii
Inchide