Propunere de transformare: Dacia Dokker pick-up by Kolle

Autor: Adrian Mihălţianu 26 nov. 2012 Știri auto

Până când modelul Dacia Logan pick-up va fi înlocuit în mod oficial de un succesor, Dokker Van este singura alternativă a micilor întreprinzători. Dar unii vor altceva decât o ”dubă”, iar specialistul francez Kolle le vine în întâmpinare cu un Dokker transformat în pick-up.

Practic, cei de la Kolle au decupat partea din spate a acoperişului şi panourile laterale, cele două locuri din faţă rămânând într-un compartiment separat, în spate fiind gândit un spaţiu de depozitare foarte util.

Bena astfel obţinută are o lungime de 190 cm şi o lăţime de 142 cm, adică mai bine decât oferea Dacia Logan pick-up (benă de 180 cm lungime, respectiv 137 cm lăţime).

Masa utilă a încărcăturii pe care o poate transporta acest Dokker pick-up se cifrează la 750 kg, uşor mai scăzută decât cele 800 kg pe care se lăuda Logan pick-up că le poate căra.

Accesul în benă este asigurat de două uşi asimetrice – practic, vorbim de uşile din spate ale unui Dokker Van normal, dar care au fost şi ele decupate până deasupra balamalelor de sus.

Pentru cei cu necesităţi speciale, firma Kolle oferă şi diverse bene care pot bascula şi care au particularitatea de a fi realizate din materiale plastice reciclabile. În plus, pentru varianta cu telescop hidraulic, şi uleiul hidraulic este biodegradabil.

Acum rămâne de văzut dacă cei de la Dacia vor oferi, la rândul lor, o variantă pick-up pentru Dacia Dokker Van sau îi vor gratula pe cei interesaţi cu Duster pick-up.

VOI CE AŢI ALEGE: DOKKER PICK-UP SAU DUSTER PICK-UP?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide