Proteste violente. Cum a ajuns un Audi într-o reprezentanță Tesla?

Autor: David Andrei 12 aug. 2020 Știri auto

Un Audi furat a ajuns într-o reprezentanță Tesla. S-a întâmplat în timpul protestelor violente care aua vut loc în orașul Chicago din statul american Illinois.

GALERIE FOTO

A fost haos pe străzile din Chicago. Polițiștii au fost nevoiți să tragă focuri de armă pentru a-i liniști pe protestatarii violenți. Agresorii au spart vitrinele magazinelor din centrul orașului, i-au atacat pe oamenii legii și au lăsat în urmă pagube uriașe. O reprezentanță Lamborghini și o reprezentanță Tesla au căzut pradă protestatarilor furioși.

Aceștia au folosit un Audi furat pentru a intra în showroom-ul Tesla. Într-o filmare surprinsă de un martor se poate observa cum șoferul accelerează, intră în plin în geamul reprezentanței și îl face zob. Cei din jur se aud ovaționând.

Audi, armă în showroom-ul Tesla

Autoritățile nu au furnizat încă date referitoare la distrugerea sau la un eventual furt de automobile Tesla. Dar într-o filmare realizată de la distanță se poate observa cum vandalii aruncă obiecte și aleargă haotic.

Două persoane au fost rănite cu focuri de armă, printre care și un membru al echipei de pază. Și 13 polițiști au fost răniți în timpul protestelor. 100 de persoane au fost arestate.

Reprezentanții Departamentului de Poliție din Chicago cataloghează incidentul drept o “infracțiune ad-hoc” și nu un protest organizat. Polițiștii dezvăluie că protestatarii au folosit rețelele de socializare pentru a pune la cale protestele din centrul orașului.

Din primele cercetări se pare că mai multe persoane au coborât din vehicule care au sosit în zona centrală din Chicago, au comis acte de vandalism, au urcat în mașini și au dispărut înainte de sosirea poliției.

Protestele fac parte din mișcarea „Black Lives Matter” („Viețile celor de culoare contează”). Și pilotul de Formula 1, Lewis Hamilton, a participat la o demonstrație din cadrul mișcării. Dar aceea a avut loc la Londra, chiar înaintea reluării sezonului, și a fost pașnică.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide