Protestul angajaţilor STB continuă luni, pentru a cincea zi

Autor: Marius Vișan 24 ian. 2022 Știri auto

Protestul angajaţilor STB continuă luni, pentru a cincea zi. Adevărul.ro informează că doar circa 20% din vehiculele programate au ieşit pe traseu.

O întâlnire pentru negocieri care ar fi trebuit să aibă loc la ora 9.00, între directorul Adrian Criţ şi reprezentanţii sindicaliştilor, a fost anulată, după ce sindicalistul Vasile Petrariu a anunţat că nu va participa. Sute de protestatari s-au adunat la Autobaza Titan.

Vasile Petrariu, liderul de sindicat de la STB, a anunţat că nu va mai participa la întâlnirea cu directorul STB Adrian Criţ, deşi duminică chiar el ceruse negocieri cu conducerea societăţii.

Petrariu ar fi nemulţumit de condiţiile puse de Criţ pentru participarea la discuţii: impunerea unei ore şi a unui număr maxim de participanţi.

Doar 103 vehicule din cele 521 programate ale STB circulă luni dimineaţă

Este vorba de 46 de tramvaie din 107, 40 de troleibuze din 62 şi 17 autobuze din totalul de 353 care ar fi trebuit să asigure transportul în comun de suprafaţă în Capitală.

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a spus duminică, în cea de a patra zi a grevei de la STB, că au fost pe traseu 65% dintre tramvaie şi troleibuze şi un număr mic de autobuze şi că „mult mai mulţi” şoferi şi vatmani ar fi ieşit la lucru dacă nu ar fi fost intimidaţi de sindicat.

”Condamn inconștiența și tupeul sindicalistului PSD Vasile Petrariu, care a îndemnat de dimineață la oprirea metroului bucureștean, precum și iresponsabilitatea șefei lui de partid, Gabriela Firea, care îl girează în continuare și-l încurajează în acțiunile lui distructive. Am discutat zilele astea cu mulți angajați STB, am aflat problemele și mă voi implica în rezolvarea lor. Asta cere timp, continuarea dialogului și responsabilitate din partea noastră, a tuturor”, scria duminică seara, 23 ianuarie, Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

Sursă: Adevărul.ro

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook - Nicușor Dan, Shutterstock.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide