Prototipuri ale viitorului MINI Electric sunt testate în condiții extreme de iarnă (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 26 mart. 2022 Știri auto

Producătorul britanic de automobile MINI a dat publicității un set de imagini-teaser cu un prototip al viitorului hatchback electric. Noua generația a modelului de clasă mică își va face debutul în cursul anului viitor și va fi oferit și în versiuni convenționale cu motoare termice

Viitoarea generație MINI Hatchback va folosi și motoare termice

Englezii lucrează la intens la dezvoltarea noii generații MINI Hatchback. Prototipurile viitorului MINI Electric se află în fazele finale de testare. Inginerii companiei testează în condiții de temperaturi foarte scăzute câteva prototipuri în cadrul Centrului de testare BMW din Arjeplog (Suedia).

Aceștia monitorizează și reglează sistemele de control și de asistență, precum și suspensiile și amortizoarele. Cu această ocazie, cei de la MINI au dat publicității mai multe fotografii din timpul acestor teste. În fotografii apar mai multe prototipuri camuflate.

Cea de-a cincea iterație a hatchback-ului de clasă mică MINI va fi lansată în cursul anului viitor. Aceasta va fi oferită atât în variantă complet electrică, cât și în versiuni cu motorizări convenționale alimentate cu benzină și cu motorină. În același timp, noua generație MINI Hatchback va fi disponibilă atât în versiune cu cinci uși, cât și într-o variantă cabrio.

MINI Electric va debuta în a doua jumătate din 2023

Din punct de vedere estetic, mașina va primi un acoperiș panoramic și faruri reproiectate, care vor include lumini diurne cu LED. La spate vor fi stopuri cu o nouă grafică și o nouă formă triunghiulară pentru un aspect mai agresiv. Însă, cea mai evidentă modificare o reprezintă consola frontală mai scurtă, care amintește de modelul din anii 2000.

De asemenea, vor exista stopuri reproiectate, care au o formă triunghiulară și vor arăta destul de nervos. În față vor fi în continuare clasicele faruri rotunde, dar vor fi actualizate și vor include lumini de zi cu LED.

Producătorul britanic a revizuit și interiorul. Astfel, a instalat un afișaj rotund pentru sistemul de infotainment în centrul planșei de bord. De asemenea, se așteaptă să existe și un mic „head-up” display.

Cum spuneam, viitorul MINI electric va debuta în prima jumătate a anului viitor. Conform informațiilor publicate de companie, tot în 2023 va fi lansat și succesorul actualului Countryman, care va fi tot electric.

Britanicii au anunțat că ultimul model MINI echipat cu motor cu combustie internă își va face apariția în 2025. Începând cu 2030, marca va avea în portofoliu doar automobile electrice.

Sursa: MINI

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: MINI


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide