Punctul de peaj de la Fetești va fi extins cu 6 benzi de circulație

Autor: George Cristea 07 dec. 2020 Știri auto

Punctul de peaj de la Fetești va fi extins cu 6 benzi de circulație, ceea ce ar trebui să reducă masiv timpii de trecere la podul de peste Dunăre. Proiectul va costa 28,4 milioane de lei și ar trebui să fie gata în 7 ani.

Intră în Galeria FOTO

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) extinde capacitatea de preluare a traficului rutier la punctul de încasare a taxei de pod de la Fetești. Pentru aceasta, CNAIR va construi trei noi benzi pe fiecare sens de circulație, pentru un total de câte șase benzi de circulație pe sens.

Proiectul are în vedere îmbunătățirea capacității de acces pe podul de la Fetești peste brațul Borcea al Dunării. De asemenea, va contribui la reducerea timpilor de așteptare și de tranzit, implicit și costurile de operare ale transportatorilor.

„Noua clădire și aparatura instalată vor permite sporirea capacității de monitorizare a traficului zonă. Pasagerii și mărfurile respective vor beneficia de reducerea congestiei și îmbunătățirea fluenței în zona Agenției Fetești. Lucrările propuse a se executa țintesc creșterea nivelului de siguranță rutieră și creșterea capacității de preluarea traficului rutier”, se arată în caietul de sarcini.

Punctul de peaj de la Fetești: Când se va circula pe 12 benzi?

Ofertele vor fi deschise la începutul lunii ianuarie 2021, în timp ce perioada de realizare a proiectului este de 7 ani. Noul proiect face parte dintr-un plan de investiții mult mai larg, care cuprinde și reabilitarea podului peste brațul Borcea de la Fetești, precum și a celui de la Cernavodă.

Podul peste brațul Borcea este situat pe Autostrada A2 București – Constanța, iar carosabilul este cariat de ani buni. Și podul de la Cernavodă se află într-o stare precară. Valoarea combinată a acestor proiecte este de 182 de milioane de lei. În total, întregul pachet are costuri de proiectare și construcție care depășesc 211 milioane de lei.

sursa: Profit.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Wikimedia Commons



Comentarii
Inchide