Statul lansează licitație pentru reabilitarea podului peste brațul Borcea

Autor: David Andrei 17 nov. 2020 Știri auto

Statul lansează o licitație pentru reabilitarea podului peste brațul Borcea. Care sunt condițiile impuse de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere?

GALERIE FOTO

Licitația pentru realizarea lucrărilor de reabilitare a podului peste brațul Borcea a fost lansată. Valoarea totală estimată a contractului este de 96,79 de milioane de lei, fără TVA. Finanțarea va fi obținută din fonduri europene nerambursabile.

Podul peste brațul Borcea este situat pe Autostrada A2 București – Constanța. Carosabilul este cariat de ani buni. Autoritățile au recurs doar la lucrări localizate pentru a astupa gropile apărute în asfalt.

În criteriile de atribuire a contractului, prețul lucrărilor are o pondere de 78%. Experiența deținută de Managerul de Proiect reprezintă 10% din ponderea contractului, iar garanția suplimentară, pe o perioadă de până la 60 de luni, față de garanția minim acceptată a lucrărilor de 36 de luni, are o pondere de 12%.

Durata contractului va fi de minimum 60 de luni. Dintre acestea, 24 de luni vor fi rezervate perioadei de execuție a lucrărilor, iar minimum 36 de luni – perioadei de garanție.

Ofertanții trebuie să îndeplinească o serie de condiții pentru a putea participa la licitație. Aceștia trebuie să demonstreze că media cifrei de afaceri totale anuale pe ultimii trei ani (2017, 2018, 2019) a fost de minimum 46 milioane de lei.

Ofertanții terbuie să aducă și dovada unei lucrări de construcție nouă, de modernizare sau de reabilitare de poduri, pasaje sau viaducte aferente infrastructurii de transport rutier sau feroviear în valoare cumulată de minimum 46 de milioane de lei, fără TVA. Lucrările trebuie să fi fost finalizate în ultimii cinci ani.

Companiile sau asociațiile interesate pot depune ofertele sau cererile de participare până la data de 16 decembrie 2020.

Și podul Cernavodă va fi reabilitat

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a lansat și licitația pentru reabilitarea Podului de la Cernavodă. Valoarea estimată a acestui contract este de 81 de milioane de lei.

Și această construcție se află, la această oră, într-o stare precară. O trecere pe podul Fetești-Cernavodă cu un autoturism costă 13 lei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Google Maps



Comentarii
Inchide