Ferrari Purosangue electric? Așa ar putea arăta noul SUV electric de la Xiaomi – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 05 apr. 2024 Știri auto

Xiaomi a lansat prima sa mașină electrică și a primit peste 100.000 de comenzi. Următorul său model ar putea fi reprezentat de un SUV.

La scurt timp după lansarea primei sale mașini electrice, sedanul SU7, sursele spun că Xiaomi a pornit dezvoltarea celui de-al doilea model al său. Următorul model electric al producătorului chinez ar putea fi prezentat până la finalul acestui an, potrivit Carscoops.

Dacă prima sa mașină este un concurent pentru Porsche Taycan și Tesla Model S, viitorul SUV al celor de la Xiaomi ar putea reprezenta un rival pentru Tesla Model X sau Porsche Cayenne, cu toate că acesta nu este un model electric, cel puțin deocamdată.

Pentru sedanul electric SU7 a obținut 50.000 de comenzi la doar 27 de minute după lansare, iar marca este dornică să profite la maximum de hype-ul din jurul intrării sale în lumea mașinilor electrice. Până în prezent, Xiaomi a înregistrat peste 100.000 de comenzi pentru prima sa mașină electrică.

Viitorul SUV electric Xiaomi ar putea fi prezentat până la finalul acestui an

Dornic să valorifice acest impuls, Xiaomi își propune să ofere cel de-al doilea model cu opțiuni extinse atât cu baterii electrice, cât și cu un range extender, marcând o mișcare de pionierat pentru brand. Sedanul SU7 este construit pe platforma Modena a mărcii. Deși ar putea părea logic ca al doilea model Xiaomi să utilizeze aceeași arhitectură, se pare că Xiaomi are alte planuri. În schimb, viitorul SUV, potențial numit SU8, este de așteptat să folosească o nouă platformă capabilă să găzduiască un range extender termic. Acest nou model, asemănător ca mărime cu Porsche Cayenne, va concura cu Li Auto L9, care oferă, de asemenea, un grup motopropulsor cu range extender.

Dacă este să ne luăm după designul sedanului SU7, atunci SU8 nu ar trebui să dezamăgească la capitolul wow factor. O serie de randări ale SUV-ului au apărut deja online, precum cele ale lui Sugar Design. Aceste ilustrații înfățișează SUV-ul cu faruri și stopuri asemănătoare cu cele ale sedanului, iar ușile ce se deschid în oglindă ne aduc aminte de Ferrari Purosangue. Un design interesant, care ne formează o ideea despre cum ar putea arăta noul SUV electric al producătorului chinez.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Instagram / sugardesign_1


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide