Xiaomi a primit peste 100.000 de comenzi pentru mașina sa electrică. Primele exemplare au început să fie livrate

Autor: Ionuț Vîlciu 03 apr. 2024 Știri auto

Xiaomi anunță că a început să livreze primele exemplare ale sedanului electric SU7. Până acum, producătorul chinez a înregistrat peste 100.000 de comenzi pentru primul său automobil.

Producătorul chinez Xiaomi, cunoscut pentru telefoanele și pentru produsele electronice pe care le vinde, a declarat că a primit peste 100.000 de comenzi pentru prima sa mașină, un sedan electric sportiv numit SU7, dar și că a început primele livrări pentru mașina electrică ce va concura cu Tesla Model 3, relatează publicația Reuters.

„Mașina Xiaomi debutează oficial, adevărata revoluție a mașinilor inteligente a început oficial și China va da cu siguranță naștere unei companii grozave precum Tesla”, a declarat CEO-ul și fondatorul Lei Jun, la o ceremonie la Beijing, care a marcat primele livrări ale mașinii electrice Xiaomi SU7.

Primele livrări provin dintr-un lot limitat de 5.000 de mașini pe care Xiaomi le-a produs deja. Mașinile din seria „Founder’s Edition” sunt echipate cu accesorii suplimentare pentru cumpărătorii timpurii.

Prima mașină de la Xiaomi este mai ieftină decât Tesla Model 3

După lansarea de săptămâna trecută a SU7 – prescurtare de la Speed Ultra 7 – Xiaomi i-a sfătuit pe cumpărătorii sedanului său că s-ar putea confrunta cu timpi de așteptare de patru până la șapte luni, un semn al cererii puternice.

Acțiunile Xiaomi au crescut cu până la 16% marți, deoarece SU7 a atras un interes puternic, deși o prognoză arată că firma va pierde aproape 10.000 de dolari per mașină în acest an. Acțiunile sale s-au tranzacționat cu mai mult de 3% miercuri dimineață, față de o scădere de 1,1% a indicelui Hang Seng mai larg.

La cel mai mare nivel de marți, compania a avut o evaluare de 55 de miliarde de dolari la un preț al acțiunilor de 17,34 dolari – mai mare decât cel al producătorilor de automobile tradiționali din SUA, precum General Motors și Ford, la 52 de miliarde de dolari și, respectiv, 53 de miliarde de dolari.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Xiaomi


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide