Quattro nu funcționează sub apă! Șoferul unui Audi a testat asta într-un pasaj inundat – VIDEO

Autor: Marius Vișan 22 iun. 2020 Știri auto

Sistemul de tracțiune integrală Quattro de la Audi este cu siguranță foarte capabil, dar nu atât de capabil încât să poate face ca mașina să parcurgă o pasarelă inundată. Un astfel de experiment s-a întâmplat recent în Ungaria.

Deși acest lucru ar trebui să fie de sine înțeles, aproape de fiecare dată când există inundații, cineva crede că mașina lui poate să treacă cu ea prin apa destul de mare. De data aceasta proprietarul unui Audi A7 a decis să își încerce norocul. După cum puteți vedea, a intrat în apă cu viteză și lucrurile au luat repede o întorsătură ciudată.

Intră în galeria foto

După ce a intrat în apă partea din față a mașinii se scufundă. Partea din spate apoi plutește și mașina este dusă de valurile pe care le-a creat. Presa din Ungaria raportează că acest pasaj are probleme de drenaj și adesea este inundat.

Quattro nu funcționează sub apă! Nici măcar în Ungaria

Potrivit aceleiași surse, mai multe persoane au încercat să treacă pe acolo cu mașina. Cu puțin timp în urmă șoferul unui BMW care ar rămas blocat acolo a trebuit să fie salvat de pompieri.

Pe de altă parte, un „Suzuki vechi ” a reușit să treacă, dar site-ul de știri maghiar a menționat că în acel moment nivelul de apă nu era atât de mare precum cel din clipul de mai jos.

Conducerea mașinii printr-o zonă inundată nu este, evident, cea mai bună idee. Nu numai că poți rămâne blocat în apă, dar poate să îi dăuneze grav mașinii.

VIDEO

Probleme cu inundațiile au existat și în București

În cursul zilei de ieri (21 iunie), ploile au făcut ravagii și în Capitală. Cea mai afectată zonă a municipiului București a fost Sectorul 1. Zone afectate: Bd. Aviatorilor și str. Alexandru Constantinescu. Potrivit autorităților din București, pompierii au intervenit cu motopompe pentru extragerea apei acumulate în curți și subsoluri.

În ultimele 24 de ore, din cauza precipitațiilor abundente, au fost afectate 46 de localități din 22 de județe. Cele mai afectate județe de aversele torențiale sunt Bihor, Neamț, Suceava și Vaslui.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook / Kecskeméti tv


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide