Rabla 2021 – Crește prima de casare. Câți bani primești de la stat ca să-ți iei mașină nouă?

Autor: Elena Luchian 23 mart. 2021 Știri auto

Este vestea pe care șoferii o așteptau de ani de zile. Prima de casare în programul Rabla 2021 crește semnificativ. Câți bani iau de la stat cei care vor să-și ia anul acesta o mașină nouă?

GALERIE FOTO

Prima de casare oferită prin intermediul Programului Rabla era aceeași de ani de zile. Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a făcut anunțul referitor la majorarea subvenției acordate de stat celor care intenționează să achiziționeze o mașină nouă.

Astfel, în loc de 6.500 de lei, șoferii vor primi de acum 7.500 de lei.

“Aproximativ 1.500 de euro va fi prima de casare care se va plăti acelor persoane care predau o mașină înmatriculată. Astfel se scot din circulație mașinile vechi, poluante și sunt cumpărate mașini noi”, explică Ministrul Mediului.

Tot în cadrul programului Rabla 2021 se majorează și ecobonusurile care îi vizează pe cei care vor mașini hibrid. Valoarea acestuia crește acum de la 2.500 de lei la 3.000 de lei. Anul acesta, și cei care își doresc un autoturism pe gaz petrolier lichefiat (GPL) primesc mai mulți bani de la stat: de la 1.000 la 1.500 de lei.

Tanczos Barna susține că un viitor posesor de mașină nouă poate primi de la stat o subvenție de până la 2.250 de euro, prin cumularea primei de casare cu ecobonusul.

Rabla 2021 – Număr mai mare de prime de casare

În ultimii ani, tichetele acordate prin programul Rabla au fost epuizate rapid, iar bugetul a fost suplimentat în toamnă. Anul acesta, bugetul rezervat programului a fost majorat cu aproximativ 10%, de la 405 la 440 de milioane de lei.

Acest lucru se traduce printr-un număr mai mare de autoturisme noi care pot fi achiziționate cu prima de casare de la stat.

Rabla Plus 2021 – Bugetul se dublează

Bugetul rezervat programului Rabla Plus, care prevedere tichete de casare pentru cei care își cumpără mașini plug-in hybrid sau electrice, se dublează în 2021. Anul acesta va ajunge la aproape 400 de milioane de lei. Prima de casare însă, rămâne neschimbată. Astfel, se acordă aproape 10.000 de euro (45.000 de lei) pentru mașini electrice și 4.500 de euro pentru vehiculele plug-in hybrid.

Guvernul intenționează să încurajeze astfel achiziționarea de mașini cu emisii reduse sau cu emisii zero.

Rabla 2021 Prima de casare (1)

“Vrem cât mai multe mașini electrice care să circule pe șoselele României”, declară Tanczos Barna. Ministrul Mediului susține că doar 1% dintre autoturismele care circulă, la această oră, pe șoselele patriei, sunt electrice.

Anunțul referitor la dublarea bugetului pentru Programul Rabla Plus vine la scurt timp după ce Dacia a înregistrat un record de precomenzi pentru noul său model electric, Spring.

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide