Programul Rabla 2021. Detaliul care îi descalifică pe cei care vor să-și dea mașina la casat

Autor: Marius Vișan 10 mart. 2021 Știri auto

Programul guvernamental Rabla 2021 va începe în luna aprilie. Ministrul Mediului Tanczos Barna a declarat că Programul Rabla merge cel puțin cu bugetul de anul trecut, și cel puțin cu condițiile de atunci, adică valoarea tichetelor.

”Pornim în luna aprilie, am întârziat din cauza bugetului. La sfârșitul lunii aprilie trebuie să fim gata cu programul Rabla, ca să avem măcar 8 luni de implementare” a declarat Tanczos Barna în cadrul unui interviu acordat la postul Digi.24.

Cei care intenționează să-și achiziționeze o mașină nouă prin Programul Rabla trebuie să îndeplinească câteva condiții. Una dintre cele mai importante este că vechimea mașinii trebuie să fie mai mare de 8 ani.

Programul Rabla 2021: Valabil pentru cei care și-au cumpărat o mașină din Germania sau altă țară străină

Un alt  criteriu important pentru cei care dețin o mașină veche adusă din Germania sau altă țară, și pe care vor să o dea la casat, ar fi că vehiculul uzat trebuie să fie înmatriculat în România de cel puțin 8 ani.

Asta înseamnă cel târziu data de 31 decembrie 2013. De asemenea, mașina trebuie să conțină componentele esențiale funcționării: motor, caroserie, roți etc.

Programul Rabla are la bază acordarea unei tichet în valoare de 6.500 lei pentru o mașină veche casată, utilizabil doar pentru achiziția unei mașini noi cu noxe emise de maximum 140g CO2/km în regim WLTP. Pentru achiziția unui autoturism nou se poate folosi un singur tichet Rabla.

Rabla Plus 2021: Pentru vehicule 100% electrice sau hibrid cu tehnologia Plug-in

Pentru cei care optează pentru o mașină 100% electrică sau hibrid Plug-in, Programul Rabla Plus oferă două tipuri de tichete:

– un eco-tichet de 20.000 de lei pentru achiziția unui autoturism nou hibrid Plug-in cu emisii de CO2 mai mici sau egale cu 50g/km în regim WLTP;

– un eco-tichet de 45.000 de lei pentru achiziția unei mașini 100% electrice.

Programele Rabla Clasic și Rabla Plus pot fi accesate împreună.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide