Rabla Clasic 2020 a început. Ce modificări a suferit programul din cauza epidemiei de coronavirus?

Autor: Elena Luchian 17 mart. 2020 Știri auto
Rabla Clasic 2020 a început. Ce modificări a suferit programul din cauza epidemiei de coronavirus?

Programul Rabla Clasic 2020 a luat startul marți la ora 13, a anunțat Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. 405 milioane de lei sunt acordate celor care vor să-și dea mașina veche la casat în vederea achiziționării unui autoturism nou.

Este cel mai mare buget acordat celui mai longeviv program guvernamental din România. Aproximativ 60.000 de români ar putea beneficia de prima de casare cotată la 6.500 de lei (aproximativ 1.350 de euro). Voucher-ul poate fi utilizat la achiziționarea unui autoturism nou cu prag de emisii de 96 de grame de dioxid de carbon pe kilometru.

Se acordă un eco-bonus în valoare de 1.000 de lei pentru achiziționarea unei mașini cu sistem GPL (gaz petrolier lichefiat) sau GNC (gaz natural comprimat), care se poate adăuga primei de 6.500 de lei.

Programul Rabla 2020 a fost oficializat. Ce trebuie să știi

Mai mult, cei care își doresc o mașină hibridă care nu se încarcă la priză și care nu poate fi achiziționată în cadrul programului Rabla Plus, vor primi de acum 2.500 de lei  în locul sumei oferite anterior, în valoare de 1.700 de lei.

Cum îți iei mașină prin programul Rabla Clasic?

Cei care sunt interesați de obținerea tichetului în valoare de 6.500 de lei trebuie să urmeze următorii pași pentru a beneficia de prima de la stat:

  • să obțină de la un dealer auto cererea de înscriere în program, document cu valabilitate de până la 120 de zile;
  • să caseze o mașină cu o vechime de peste 8 ani în decurs de 30 de zile de la obținerea cererii;
  • să încheie formalitățile necesare achiziției mașinii noi fără a depăși termenul de 120 de zile.

De anul acesta, și cei care vor să-și cumpere o motocicletă și vor să dea una veche la casat primesc o primă în valoare de 3.500 de lei.

Ce modificări a suferit programul Rabla Clasic în plină pandemie de coronavirus?

Procedura de obținere a tichetelor Rabla Clasic 2020 se modifică în plină pandemie de coronavirus. Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, a solicitat Administrației Fondului pentru Mediu să opereze schimbări în program, astfel încât să nu mai fie necesară prezența fizică a beneficiarului la sediul dealer-ului.

Astfel, documentele vor putea fi transmise digital. “Sper ca în zilele următoare, să avem gata un sistem online și să puteți parcurge aproape toți pașii de acasă”, a declarat ministrul Alexe pentru Agerpres.

Coronavirus

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide