Rablă cu sau fără ITP? Ministerul Mediului vrea ca prin programul Rabla să poată fi casate din nou şi maşini fără ITP

Autor: Marius Vișan acum 3 ani Știri auto
Rablă cu sau fără ITP? Ministerul Mediului vrea ca prin programul Rabla să poată fi casate din nou şi maşini fără ITP

Ministerul Mediului vrea să revină asupra unei decizii anterioare, în toamna anului trecut, iar în programul Rabla 2019 să poată fi casate şi maşini fără Inspecţia Tehnică Periodică valabilă.

Anterior, în toamna anului trecut, decizia era ca prin Rabla să poată fi casate numai maşini cu ITP valabil. Practic, diferenţa o constă tipul de vehicul eliminat de pe străzile României. Unul cu ITP expirat reprezintă un vehicul cel mai probabil abandonat, care mai poate polua doar solul cu lichide precum ulei de motor sau lichid de frână. De partea cealaltă, prioritară este eliminarea vehiculelor vechi şi poluante care încă sunt pe străzi – astfel este eliminată principala sursă de poluare a aerului.

Programul Rabla ar trebui să demareze în data de 5 aprilie, la mijlocul săptămânii viitoare, cu un prim „val” de 30.000 de tichete, dar ulterior, în funcţie de cerere, ar putea fi extins până la un total de 60.000.

Sursă: Ziarul Financiar

 Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian

Comentarii
Inchide