Rablă cu sau fără ITP? Ministerul Mediului vrea ca prin programul Rabla să poată fi casate din nou şi maşini fără ITP

Autor: Marius Vișan 29 mart. 2019 Știri auto
Rablă cu sau fără ITP? Ministerul Mediului vrea ca prin programul Rabla să poată fi casate din nou şi maşini fără ITP

Ministerul Mediului vrea să revină asupra unei decizii anterioare, în toamna anului trecut, iar în programul Rabla 2019 să poată fi casate şi maşini fără Inspecţia Tehnică Periodică valabilă.

Anterior, în toamna anului trecut, decizia era ca prin Rabla să poată fi casate numai maşini cu ITP valabil. Practic, diferenţa o constă tipul de vehicul eliminat de pe străzile României. Unul cu ITP expirat reprezintă un vehicul cel mai probabil abandonat, care mai poate polua doar solul cu lichide precum ulei de motor sau lichid de frână. De partea cealaltă, prioritară este eliminarea vehiculelor vechi şi poluante care încă sunt pe străzi – astfel este eliminată principala sursă de poluare a aerului.

Programul Rabla ar trebui să demareze în data de 5 aprilie, la mijlocul săptămânii viitoare, cu un prim „val” de 30.000 de tichete, dar ulterior, în funcţie de cerere, ar putea fi extins până la un total de 60.000.

Sursă: Ziarul Financiar

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide