Racing MIMI primeşte o lucrare de artă pe plafon. Mașina va putea fi admirată pe Calea Victoriei – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 29 sept. 2023 Știri auto

Racing MIMI, primul Mini electric construit pentru a lua parte în competiții de motorsport, primește o lucrare de artă pe propriul plafon. Pictura a fost realizată de artistul Mihai Zgondoiu.

De-a lungul istoriei, proiectului a primit o serie de lucrări de artă pe acoperiş, prezentate apoi la curse, fiind o adevărată galerie de artă în mișcare. Începând cu 2022, în urma colaborării cu Săptămâna Creativității Sustenabile CSWeek, artiştii pictează direct pe acoperişul maşinii. Prima lucrare a fost semnată de artistul Bogdan Cazacincu, în cadrul CSWeek 2022.

MIMI a servit drept pânză pentru artistul Mihai Zgondoiu, cu un portofoliu important de expoziţii care au inclus Muzeul Naţional de Artă Contemporană sau Muzeul de Artă Recentă. În practica sa artistică, Mihai oscilează cu lejeritate într-o arie largă de genuri și tehnici vizuale, de la desen, colaj și print experimental, la video-instalații, acțiuni-performance și intervenții urbane.

„Să desenezi, sau să pictezi o mașină de curse este mai mult decât o provocare, mai ales când vorbim de un MINI electric. Intervenția mea vizuală a urmărit să păstreze o parte din cromatica deja existentă a automobilului, dar și să contureze spiritul agil și feroce al vehiculului”, declară Mihai.

Racing MIMI va purta o nouă lucrare de artă pe plafon

Pentru proiectul MIMI, Mihai a folosit spray şi markere pentru a crea o lucrare în stilul street art. Cromatic, a preluat din schema de culori a maşinii, dominată de albastru în faţă, cu elemente de decor galbene şi colant portocaliu pentru numele pilotului şi numărul de concurs. Ca formă a împrumutat o serie de concepte şi idei din repertoriul lui artistic – flacăra, ce evocă energia în competiţii şi forme stilizate de extratereştri cu ochii mari, alungiţi pe verticală, evocând prezenţa ieşită din comun a acestui model în curse.

Dezvelirea proiectului se va în cadrul Străzi Deschise București – Promenadă Urbană, pe Calea Victoriei, în Zona Pieţei Revoluţiei, pe 1 octombrie. Lucrarea poate fi văzută duminică, între orele 11:00 şi 20:00.

Racing MIMI, pilotat de Horia Platona, este angrenat într-o confruntare pentru podium în clasamentul clasei 2A (tracţiune faţă), în Campionatul Naţional de Super Rally. Remarcabil este că lupta se dă cu modele convenţionale, cu motor cu ardere internă, multe fiind automobile de curse în pregătire de fabrică după specificații precum Rally 4 sau TCR. Ultima etapă, organizată la Craiova, în septembrie, a venit cu un loc trei, câştigat cu avantaj de numai 17 sutimi de secundă. Racing MIMI păstrează astfel şansa unui titlu înainte de ultima etapă. În pregătirea cursei de la Bucureşti, programată acum pe 4 noiembrie, MIMI a mai primit de la echipa Engage Engineering un ultim tratament de reducere de greutate, pentru a fi cât mai competitiv.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide