Racing MIMI a fost transformat în sania lui Moș Crăciun. Ședință foto de sărbătoare

Autor: Ionuț Vîlciu 23 dec. 2022 Știri auto

Racing MIMI Evo încheie sezonul 2022 cu un eveniment festiv. Mașina a fost decorată în spiritul sărbătorilor, cu lumini colorate și un pom de Crăciun.

Racing MIMI încheie sezonul cu un proiect special de Crăciun. Dacă până acum a primit îmbunătățiri de performanță la garajul din Brașov, mașina electrică de curse primește acum o transformare de sărbători cu 1060 de lumini LED şi un pom de Crăciun. De asemenea, numele pilotului, care inscripționat pe lateralele mașinii, este M. Crăciun (Moș Crăciun).

Maşina a înlocuit sania şi renii Moşului pentru o şedinţă foto realizată de Flavius Croitoriu pe străzile din centrul Brașovului. De asemenea, mașina a fost fotografiată și celebrul drum spre Poiana Braşov, care găzduieşte două etape în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă. Acesta a fost ultimul proiect înainte ca MIMI, primul Mini electric de curse din istorie, să se retragă, de sărbători, în garajul Engage Engineering.

Racing MIMI este primul Mini electric de curse din lume

Proiectul Racing MIMI este deja în al treilea an. 2022 a început cu o transformare, primind un pachet extins de îmbunătățiri la Engage Engineering. Astfel că MIMI a devenit Racing MIMI Evo. Apoi au urmat 15 curse în 3 campionate și 9 evenimente importante în afara competițiilor.

Pe tot parcursul anului, Engage Engineering a lucrat la transformarea MIMI pe multe planuri. Masa a fost redusă cu peste 150 kg, coborând la 1270 kg. Aici se remarcă ușile din fibră de sticlă și plexi. Interiorul a fost transformat pentru a corespunde unei mașini de curse, cu reducerea afișajelor și butoanelor. A fost adăugat și un sistem de răcire suplimentar.

Probabil că cea mai importantă modificare este diferențialul față cu alunecare limitată și raport de BMW i3s, dezvoltat împreună cu compania germană Drexler. Acesta este disponibil pe siteul companiei și devine astfel una dintre primele piese de tuning de performanță pentru un automobile electrice din clasa mică și compactă pe piața mondială.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mini


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide