Prins de radar cu o viteză record, în localitate. Șoferul avea permis auto de doar două săptămâni

Autor: ProMotor 17 ian. 2021 Știri auto
Prins de radar cu o viteză record, în localitate. Șoferul avea permis auto de doar două săptămâni

Un şofer foarte grăbit din Galaţi a primit o amendă în valoare 1.450 lei şi a rămas fără permis pentru 90 de zile. El a fost prins de radar cu o viteză de 122 km/h, pe o porţiune limitată la 50 de kilometri la oră.

Un tânăr în vârstă de 22 ani, din comuna Frumușița, județul Galați, a fost depistat în trafic pe D.N. 25 în localitatea Umbrărești, județul Galați, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 122 km/h, pe o porțiune de drum unde limita maximă de viteză este de 50 km/h.

A călcat prea tare pedala de accelerație, deși avea permis de puțin timp

I.P.J. Galați informează că la data de 15 ianuarie 2021, în jurul orei 19:13, polițiști din cadrul Serviciului Poliției Rutiere Galați, care desfășurau activități specifice pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței rutiere, l-au oprit pe acest tânăr după ce autoturismul pe care-l conducea a fost înregistrat de aparatul radar Trucam că rula cu viteza de 122 km/h.

Conducătorul auto este posesor de permis de conducere de la începutul acestui an. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare 1.450 lei și s-a luat măsura complementară a reținerii permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 de zile.

Şoferii care au sub un an experiență la volan au anumite interdicţii

Şoferii începători au câteva interdicţii în ceea ce priveşte condusul autovehiculelor pe drumurile publice. Un şofer începător, respectiv o persoană cu experienţă de condus mai mică de un an, este obligat să afişeze un semn distinctiv pe vehiculul condus.

De asemenea, trebuie să respecte anumite limite în ceea ce priveşte viteza. Aceștia pot circula în afara localităţilor doar cu o viteză maximă cu 20 km/h mai mică decât le este permis şoferilor care nu mai sunt începători.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide