RAM 1500 Revolution, conceptul unui pick-up cu zero emisii și conducere autonomă de nivel 3

Autor: Adrian Somai 09 ian. 2023 Știri auto

RAM 1500 Revolution a fost prezentat la sfârșitul săptămânii ce tocmai s-a încheiat, noul model american urmând să se transforme în scurt timp într-un competitor cât se poate de serios pentru segmentul din care mai fac parte modelele Ford F-150 Lightning, Chevrolet Silverado EV și Rivian R1-T. Până atunci mai avem însă de așteptat ceva vreme, versiunea de serie a conceptului urmând să fie lansată abia în 2024.

Conceptul RAM 1500 Revolution a fost construit având la bază arhitectura STLA Frame a celor de la Stellantis, potrivit Motor1. În ciuda unui look atletic, putem observa o parte frontală masivă a conceptului, impozantă și care atrage rapid privirile celor din jur. Mai observăm un set de jante cu elemente centrale flotante, mânere care se pot retrage în portiere și portiere spate cu deschidere inversă.

Habitaclul este unul generos, șoferul și pasagerii urmând să facă cunoștință cu confortul unui interior de dimensiuni mari. În centrul bordului pot fi observate două display-uri cu diagonală de 14.2 inci fiecare. Cel din partea inferioară poate fi detașat de suport și folosit pe post de tabletă. De asemenea, mai remarcăm cum cotiera centrală poate fi transformată foarte ușor într-o suprafață de lucru.

Realitate augmentată și autonomie de 800 de kilometri

Lucrurile nu stau deloc rău nici la capitolul tehnologic, modelul american fiind dotat cu un sistem Head-Up Display cu realitate augmentată și asistent virtual. De asemenea, pick-up-ul celor de la RAM dispune de toate sistemele care permit un condus autonom de nivel 3.

Din punct de vedere tehnic, conceptul este echipat cu două unități de motorizare electrice. De asemenea, mai putem aminti o suspensie pneumatică, un sistem de tracțiune integrală și o direcție integrală. Despre baterie nu avem prea multe informații până la această oră, însă americanii au precizat că la o priză de 350 kW va fi nevoie de numai zece minute pentru ca mașina să aibă o autonomie de 161 de kilometri. Apoi, cu o încărcare completă, pick-up-ul ar avea o autonomie de aproximativ 800 de kilometri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: RAM


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide