Ford F-150 Lightning este un succes. Ce caracteristică inedită oferă șoferilor

Autor: Cristian Agatie 21 mai 2021 Știri auto

Ford a lansat noul său pick-up electric F-150 Lightning, iar acesta este deja considerat un succes după ce au fost rezervate aproape instantaneu 20.000 de unități. Versiunea electrică a celui mai vândut model Ford are o caracteristică inedită, care-l face extrem de căutat.

Intră în Galeria FOTO

Ford a primit 20.000 de comenzi pentru noul lor pick-up electric F-150 Lightning în numai 12 ore de la prezentarea oficială a modelului. Acțiunile producătorului american s-au apreciat, cifra fiind considerată o indicație bună asupra popularității versiunii electrice a lui F-150. Pick-up-ul F-150 este cel mai popular model Ford din lume, iar versiunea electrică marchează un angajament important al Ford pe drumul mobilității electrice.

Ford oferă F-150 Lightning la un preț care pornește de la 39.974 de dolari, la care se aplică stimulentele guvernamentale (scutiri de impozit în Statele Unite). Prețul este, deloc surprinzător, aproape identic cu cel anunțat pentru Tesla Cybertruck. Bătălia pick-up-urilor electrice a început, iar câștigătorul este greu de anticipat. Chiar dacă Tesla este liderul pieței de mașini electrice, Ford are cel mai apreciat pick-up de pe piață, acum și cu propulsie electrică. Mai rămâne doar să-și convingă numeroșii clienți ai lui F-150 că versiunea electrică li se potrivește.

Ford F-150 Lightning este un succes: Ce înseamnă Intelligent Backup Power

Iar Ford ar putea avea exact asul din mânecă pentru a-i convinge pe americani că versi9unea electrică a lui F-150 este exact ceea ce le lipsește. Noul model are o caracteristică inedită, care ar fi salvat multe momente grele în timpul dezastrului recent din Texas, când sute de mii de oameni au rămas în frig după ce rețelele de curent electric au picat.

Mai exact, Ford F-150 Lightning poate alimenta o gospodărie vreme îndelungată în cazul unei pene de curent, fără niciun efort din partea proprietarului. Ford numește asta Intelligent Backup Power și permite alimentarea cu curent a locuinței prin simpla conectare a mașinii la wallbox. Sistemul este suficient de inteligent pentru a permite direcționarea curentului în ambele sensuri, în funcție de necesități. Mașina se încarcă atunci când rețeaua electrică funcționează, sau se comportă ca o sursă de curent auxiliară în cazul unei pene de curent.

Ford nu a precizat care este capacitatea bateriei lui F-150 Lighning, dar estimările sunt undeva între 110 kWh și 150 kWh. În condițiile în care noul model poate asigura o putere maximă de 9,6 kW pentru alimentarea locuinței, asta ar însemna 12-15 ore la capacitate maximă. Totuși, cu unele măsuri de economisire, o locuință nu ar trebui să aibă nevoie de mai mult de 200-300 de kWh lunar, deci putem aprecia că un Ford F-150 Lightning ar putea asigura necesarul de curent al casei până la o lună de zile.

Un alt avantaj al acestui sistem este că va permite alimentarea gospodăriei în timpul zilei, când curentul este mai scump, încărcându-se noaptea, la tarife mai avantajoase. În acest fel, factura de curent ar trebui să scadă semnificativ.

Ford F-150 Lightning a beneficiat de promovare chiar din partea președintelui american Joe Biden, care a condus recent un prototip.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide