Range Rover Evoque și Land Rover Discovery Sport dispun acum de ediții limitate

Autor: Marius Vișan 26 aug. 2020 Știri auto

Cu motorizări diesel și pe benzină, cu tehnologie MHEV, eficiente, sistem multimedia inovator Pivi și ediții speciale personalizate, cele mai bine vândute SUV-uri compacte Land Rover, Range Rover Evoque și Land Rover Discovery Sport sunt acum mai eficiente și mai conectate la lumea digitală.

Range Rover sărbătorește a 50-a aniversare, iar noul Range Rover Evoque Autobiography se situează în vârful gamei de SUV-uri compacte. El s remarcă prin ornamente exterioare specifice și elegante și un interior luxos.

Pentru 2020 este disponibil și noul Evoque Limited Edition, cu plafon contrastant de culoare Nolita Grey. Inspirat de modernitatea orașului New York și bazat pe modelul Evoque S, această ediție specială se remarcă printr-o serie de opțiuni atent selecționate, având chiar și motorizare plug-in hibrid, denumită P300e.

Motorizări

Discovery Sport pune accent pe latura sportivă. Propulsat de un motor turbo pe benzină ce dezvoltă o putere de 290 CP, acesta se remarcă printr-o multitudine de elemente de design la interior și exterior, funcționalitate și capabilitățile pentru toate tipurile de drum.

În prima parte a anului 2020 a avut loc lansarea modelelor Range Rover Evoque și Land Rover Discovery Sport P300e plug-in hybrid, urmată acum de noi opțiuni de motorizare.

Este vorba despre 2 motorizări diesel Ingenium, în 4 cilindri, de nouă generație, ambele având tehnologie MHEV (mild hybrid electric vehicle). Rezultatul este o funcționare mai lină a sistemului stop-start și un consum de combustibil mai redus.

Disponibile în variante de 163 CP și 204 CP, aceste motorizări sunt mai puternice și mai eficiente decât variantele anterioar.

Primul motor Ingenium pe benzină, cu 3 cilindri, de 1,5 litri, disponibil pentru Evoque – P160 – este cuplat la o transmisie automată cu 8 trepte și oferă clienților un model de bază eficient și în același timp rafinat. Motorul avansat cu 3 cilindri P160 – identic cu cel utilizat de motorizarea hibridă cu conectare la priză P300e – dezvoltă o putere de 160 CP (118 kW) și un cuplu de 260 Nm.

Clienții modelelor Discovery Sport și Evoque au în continuare la dispoziție o gamă diversificată de motorizări pe benzină, în variantele P200, P250 și P300, toate echipate cu tehnologie MHEV.

Cheie inteligentă tip brățară

Odată cu prezentarea Pivi, sistemul multimedia Land Rover, experiența digitală la bordul ambelor vehicule s-a schimbat în bine. De asemenea, este disponibilă încărcarea wireless a dispozitivelor. Pentru cele 2 modele este disponibilă și o nouă generație de cheie inteligentă tip brățară, care permite clienților descuierea și încuierea oricărei uși sau chiar pornirea vehiculului, printr-o simplă apropiere. Impermeabilă și robustă, această brățară încorporează un ecran LCD cu ceas.

Clienții pot acum vedea direct pe ecranul tactil care este calitatea aerului din habitaclu, prin activarea noului sistem inteligent de filtrare a aerului din habitaclu, care elimină particulele fine nocive ce se regăsesc adesea în aer la deplasarea în oraș sau în zone cu trafic intens.

Noi sisteme avansate de asistență – 5 stele la testele Euro NCAP

Noul sistem împotriva coliziunilor, din spate, utilizează radare pentru a monitoriza continuu partea din spate a vehiculului, iar acest lucru înseamnă că mașina este pregătită să reducă gravitatea unui impact pentru pasageri. Sistemul de camere video perimetrale permite șoferului să vadă obstacolele din preajma vehiculului, la viteze de până la 30 km/h, permițând manevrarea și traversarea zonelor dificile mai simplu ca până acum.

Aceste sisteme noi completează funcționalități existente deja pe cele 2 modele, precum vizibilitatea ClearView și oglinda retrovizoare ClearSight – camerele video inteligente proiectează imagini din imediata apropiere a părții din față și laterală a vehiculului, iar oglinda retrovizoare poate reda la o simplă atingere imagini captate cu ajutorul camerei spate, pentru o vizibilitate considerabil îmbunătățită.

Intră în Galeria Foto

Range Rover Evoque și Land Rover Discovery Sport dispun acum de ediții limitate
Range Rover Evoque și Land Rover Discovery Sport dispun acum de ediții limitate
Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: JLR


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide