Jaguar Land Rover a dezvoltat un ecran tactil fără contact. Acesta folosește „atingerea predictivă”

Autor: Marius Vișan 23 iul. 2020 Știri auto

Jaguar Land Rover a dezvoltat un nou ecran tactil a cărui funcționare nu necesită contact. Acesta este menit să reducă transmiterea de bacterii și viruși, inclusiv Covid-19.

Tehnologia patentată ca „atingere predictivă” a fost dezvoltată împreună cu ingineri de la Universitatea din Cambridge și utilizează senzori pentru a prezice zona pe care utilizatorul dorește să o acceseze pe ecran, astfel încât să nu fie nevoit să atingă efectiv butoanele, eliminând astfel riscul de a transmite viruși.

JLR susține că inovația, care face parte din proiectul său denumit Destination Zero, pentru îmbunătățirea curățeniei și siguranței vehiculului, reduce de asemenea timpul de utilizare a ecranului tactil cu până la 50%, reducând riscul de accidente.

Cum funcționează „atingerea predictivă”?

„Atingerea predictivă” funcționează prin urmărirea mișcărilor utilizatorilor cu ajutorul unor senzori bazați pe unde radio, folosind informații precum designul interfeței și un tracker al ochilor pentru a deduce ce butoane intenționează să fie apăsate.

Spre deosebire de alte sisteme bazate pe gesturi, cum ar fi cel găsit pe modelele actuale ale grupului Volkswagen, inclusiv în noul Golf, acest sistem are funcții mai complexe decât simple swip-uri de la stânga-dreapta și în sus.

Specialistul JRL în tehnologia Lee Skrypchuk, a declarat: „Tehnologia de atingere predictivă elimină nevoia de a atinge un display clasic și, prin urmare, poate reduce riscul de a răspândi bacterii sau viruși pe suprafețe.”

Tehnologia oferă șansa de a crește timpul pe care șoferul îl petrece concentrat la drum

Simon Godsill, profesorul de inginerie de la Universitatea din Cambridge, a adăugat: „Ecranele tactile și alte afișaje interactive sunt folosite de mai multe ori pe zi de către oameni, dar ele pot fi dificil de utilizat în mișcare. Știm că anumiți agenți patogeni pot fi transmiși prin atingere, deci această tehnologie ar putea contribui la reducerea riscului pentru acest tip de transmitere.”

Sursă: autocar.co.uk

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: autocar.co.uk


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide