Range Rover Sport a fost supus testului elanului. Cum s-a descurcat SUV-ul de lux – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 09 ian. 2023 Știri auto

Noul Range Rover Sport este unul dintre cele mai luxoase SUV-uri de pe piață, dar cât de bine reacționează la testul elanului?

Land Rover Range Rover Sport este unul dintre cele mai luxoase SUV-uri, dar și o mașină cu capabilități bune în teren accidentat. Jurnaliștii de la km.77 au luat un astfel de model și l-au supus la testul elanului pentru a vedea caracteristicile dinamice ale noului SUV.

Mașina în cauză a fost un Range Rover Sport P510 Plug-in Hybrid. Acest lucru înseamnă că avem de-a face cu un motor de 3,0 litri pe benzină, cu șase cilindri în linie, acompaniat de un motor electric. Puterea totală a sistemului hibrid este de 510 CP și 700 Nm de cuplu.

Conform informațiilor oferite de videoclip, cei de la km.77 au cântărit mașina, iar masa rezultată a fost de 3.030 de kilograme, cu tot cu șofer, masa ajunge la circa 3.100 de kilograme. Este o mașină grea, iar acest lucru poate juca un rol important în manevrabilitatea mașinii.

Range Rover Sport – Cum reacționează la manevre bruște

Nici anvelopele nu ajută foarte mult SUV-ul britanic. Mașina vine echipată cu anvelope Pirelli Scorpion all season, nefiind cele mai aderente.

Primul test a constat într-un slalom, experiment care arată că mașina se destabilizează atunci când e supusă schimbărilor bruște de direcție la peste 70 km/h.

Testul cu adevărat important urmează acum. Vorbim, bineînțeles, de manevra de evitare. Prima încercare a fost efectuată la 75 km/h, dar mașina dat dovadă de un comportament subvirator foarte pronunțat. Masa mare a mașinii își spune cuvântul, iar anvelopele nu fac față inerției generate de SUV-ul greu de peste 3 tone.

Cea mai bună trecere a fost cea executată la 69 km/h. De această dată, mașina s-a comportat mult mai bine, rămânând pe o trasă stabilă. Și la 70-71 km/h mașina s-a comportat destul de bine, dar nu într-un mod la fel de controlat.

Range Rover Sport nu este o mașină sport. În ciuda numelui, acesta rămâne un SUV de mari dimensiuni, care nu a fost creat pentru a da dovadă de abilități dinamice demne de mersul pe circuit, ci să ofere confort ocupanților.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: km.77 YouTube


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide