Range Rover va primi, în premieră, o versiune electrică în 2025

Autor: Adrian Somai 21 apr. 2023 Știri auto

Land Rover a anunțat la mijlocul acestei săptămâni că modelul Range Rover va primi în cele din urmă o versiune cu propulsie electrică, aceasta urmând să fie lansată abia peste doi ani. Totuși, este o veste bună pentru cei care își doreau o versiune cu zero emisii a SUV-ului de lux. Mai mult decât atât, aceștia vor putea comanda noul model chiar începând cu sfârșitul acestui an, atunci când lista de comenzi va fi deschisă.

Foarte multe detalii despre această versiune a SUV-ului Range Rover nu sunt cunoscute până la această oră, informații mai multe urmând să apară cel mai probabil spre sfârșitul acestui an. Potrivit Motor1, noul model electric va fi asamblat în cadrul uzinei de la Halewood, din Marea Britanie.

Land Rover își concentrează atenția în prezent în direcția tranziției către un viitor electric, existând planuri deja pentru tot mai multe modele cu zero emisii. Una dintre investițiile masive pe care cei de la Land Rover le-au făcut în această direcție a fost chiar cea care viza uzina de la Halewood despre care aminteam mai devreme. Astfel, au fost investite aproximativ 15 miliarde de lire sterline, echivalentul a aproximativ 18 miliarde de euro, pentru ca această fabrică să fie transformată într-una în care să se producă exclusiv modele electrice.

Platformă nouă dedicată mașinilor electrice

Strategia celor de la Land Rover mai presupune și lansarea unei platforme noi, și în această direcție fiind făcute investiții considerabile în ultima perioadă. Potrivit primelor informații, noua platformă se va numi EMA și va sta la baza mai multor SUV-uri de dimensiuni medii cu propulsie electrică.

Lăsând la o parte noua versiune electrică a lui Range Rover, Jaguar a anunțat la mijlocul acestei săptămâni că lucrează la dezvoltarea unui model electric. Este vorba despre un coupe cu patru uși, ce va fi prezentat oficial tot în 2025. Mai mult decât atât, se pare că vom avea de a face cu cel mai puternic Jaguar construit vreodată.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide