Jaguar anunță cel mai puternic model construit vreodată: propulsie electrică și un preț pe măsură

Autor: Adrian Somai 20 apr. 2023 Știri auto

Britanicii de la Jaguar au anunțat recent că lucrează la dezvoltarea unui model cu zero emisii, începând astfel pregătirile pentru tranziția către un viitor electric. Este vorba despre un coupe cu patru uși, ce urmează să fie prezentat oficial peste doar doi ani, în 2025. Odată cu acest anunț, constructorul britanic ne oferă și o primă fotografie teaser care ne dă ocazia să observăm câteva detalii ale noului model.

Potrivit Motor1, noul model la care lucrează în prezent cei de la Jaguar urmează să fie construit având la bază o platformă nouă, și anume Jaguar Electric Architecture. Așa cum îi spune și numele, este o platformă dedicată modelelor electrice, aceasta urmând să stea la baza mai multor mașini electrice ale producătorului britanic.

Potrivit primelor informații, viitorul model electric din gama Jaguar se va putea lăuda cu o autonomie de cel mult 700 de kilometri cu o singură încărcare, ceea ce nu este deloc puțin. Sigur, mai multe detalii în acest sens vom afla cel mai probabil abia peste un an, atunci când data lansării noului model se va apropia!

Cel mai puternic Jaguar din istorie

Prea multe detalii cu privire la partea tehnică nu avem până la acest moment, însă o declarație a directorului financiar al mărcii britanice trebuie adusă în discuție în mod neapărat. Și asta pentru că Lennard Hoornik a făcut o promisiune extrem de interesantă cu această ocazie, și anume că acest model electric ce urmează să fie lansat în 2025 va fi cel mai puternic Jaguar din istorie.

Ținând cont de această promisiune a oficialului britanic, nu avem motive de mirare atunci când vom afla prețul oficial pe care Jaguar îl va cere pentru acest nou model cu propulsie electrică. Potrivit informațiilor actuale, viitorul model ar urma să aibă un preț de pornire de peste 100.000 de lire sterline, adică echivalentul a 113.000 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Jaguar


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide