RAR anunță că se poate intra în instituție doar cu certificatul verde

Autor: Daniel Samoilă 12 dec. 2021 Știri auto
RAR anunță că se poate intra în instituție doar cu certificatul verde

Registrul Auto Român a anunțat că accesul în instituție pentru șoferi se va face doar pe baza certificatului verde.

Guvernul României a adoptat un nou set de reguli în contextul pandemiei, care au intrat în vigoare din 9 decembrie. Astfel, RAR subliniază faptul că doar persoanele vaccinate sau care au trecut recent prin boală pot intra în instituție.

Oamenii pot deține certificate verde dacă au trecut zece zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, dar și dacă prezintă un „test negativ RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv cele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2”, potrivit cadrului legal.

Registrul Auto Român a împlinit 30 de ani în 2021

Registrul Auto Român a sărbătorit în luna noiembrie 30 de ani de existență. Instituția a fost fondată pe 8 noiembrie 1991. Printre primele activități desfășurate de RAR au fost eliberarea cărții de identitate a vehiculului (CIV) și efectuarea inspecțiilor tehnice.

Din 1998 RAR a preluat activitatea de autorizare și supraveghere a stațiilor ITP și atunci s-a simțit nevoia implementării unui sistem electronic automat de monitorizare a activității acestor stații, care a fost însă îmbunătățit după anul 2008, în urma colaborării dintre RAR și RDW (instituția similară din Olanda).

Ajutată de olandezi, instituția a realizat și implementat un sistem informatic nou de înregistrare a activității stațiilor ITP, de înregistrare a vehiculelor și de blocare aleatorie a acestora pentru reverificare.

Departamentul Supraveghere de Piață a început să funcționeze în anul 2000. Colectivul număra atunci 9 inspectori, priviți adesea cu reticență, care răspândeau „fluturași” pentru a aduce la cunoștința operatorilor economici prevederile legale și reglementările în domeniu.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide