Ce le răspunde MAI polițiștilor care s-au plâns că merg în misiuni cu mașinile vechi, pentru că mașinile noi sunt folosite de șefi?

Autor: David Andrei 02 oct. 2020 Știri auto

“Suntem trimiși în misiuni cu mașini Dacia Logan din 2006, fără AC și servodirecție!” A fost mesajul prin care Sindicatul Europol trăgea un semnal de alarmă, printr-o postare pe pagina sa de Facebook, în urmă cu o lună.

GALERIE FOTO

“’Senzația-i majoră cu 40 la oră’, ne zicea BUG Mafia în piesa 40 km/h lansată în 2003. Noi am completa și am spune că senzația e ‘unică’ într-un Logan din 2006 fără AC și servodirecție, când afară sunt peste 35 de grade!”, scria atunci Sindicatul Europol pe Facebook.

Contactate de Promotor, autoritățile le răspund polițiștilor:

“Autospecialele Ministerului Afacerilor Interne repartizate polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț se încadrează din punct de vedere tehnic în normele în vigoare. Defecțiunile inerente apărute la aceste autovehicule sunt monitorizate și remediate prin grija Serviciului de Logistică din cadrul inspectoratului […] În situația în care defecțiunile nu pot fi remediate, autospecialele sunt retrase din circulație și supuse casării.”

Șefii folosesc mașinile noi de poliție?

Mesajul publicat în urmă cu o lună era însoțit de o fotografie a unui agent de ordine și siguranță publică. Acesta se afla la volanul unei autospeciale care îi aparține Poliției Municipiului Roman, “cu care a fost trimis să răspândească sloganul siguranță și încredere, în timp ce autospecialele noi stau în garajul unității la dispoziția șefilor.” Mașina din fotografie prezintă urme de uzură, iar pe portiera din față, pe prag și pe aripa spate care apar în imagine se poate observa rugina.

“Noile autospeciale repartizate Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț în cursul anului 2020 au fost distribuite structurilor operative, neexistând situații în care acestea au fost alocate șefilor de structuri”, este răspunsul șefului Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț, Costel-Paul Tablan.

Autoturismele noi sunt echipate cu sistem de aer condiționat și cu servodirecție, pentru a le facilita misiunile oamenilor legii.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide