Războiul dintre primarul Ciucu și polițiști continuă. Ce spune sindicatul Europol

Autor: George Cristea 05 mai 2021 Știri auto

Războiul dintre primarul sectorului 6 Ciprian Ciucu și polițiști continuă. Sindicatul Europol contraatacă și scoate în evidență presiunile care se fac „de sus” asupra polițiștilor de la Rutieră.

Intră în Galeria FOTO

Un război s-a declanșat între polițiștii din București și primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, după ce acesta a sunat la Poliție pentru a reclama o cursă ilegală de mașini pe bulevardul Aviatorilor. Potrivit lui Ciucu, ofițerul de serviciu care i-a răspuns la apel i-a ”închis telefonul în nas”, după ce l-a întrebat la mișto „dacă are radar”.

Ulterior, Brigada Rutieră din cadrul Poliției Capitalei a anunțat că verifică modul în care a reacționat polițistul care a preluat sesizarea primarului Sectorului 6. Polițiștii mai spun că un echipaj de poliție dotat cu radar a fost direcționat în zonă, colegii lor aplicând trei sancțiuni pentru depășirea vitezei legale.

„Având în vedere aspectele sesizate în spațiul public cu privire la modul în care s-a exprimat polițistul care a preluat sesizarea persoanei, la nivelul Brigăzii Rutiere s-au demarat verificări, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun”, precizează un comunicat al Poliției Rutiere.

Războiul dintre primarul Ciucu și polițiști continuă. Mesajul sindicatului Europol

Dincolo de răspunsul oficial al Poliției Capitalei, la firul ierbii polițiștii sunt furioși pe primarul Ciucu, ripostând prin intermediul unei postări a sindicatului Europol. Aceasta scoate în evidență intervențiile „de sus” în activitatea polițiștilor, pentru „fluidizarea” culoarelor pe care circulă mai-marii vremurilor din partidul lui Ciucu. Sindicaliştii îl roagă pe Ciucu să-şi întrebe colegii de partid cât de mulţumiţi sunt să circule „fluid” prin Bucureşti datorită culoarelor pe care le eliberează în fiecare zi cei aproape 30 de poliţişti rutieri „care sunt la cheremul preşedintelui României, a premierului, a miniştrilor şi a celorlalţi politicieni”, în funcţie de ce comenzi se primesc „de sus”.

„Pentru că da, aveți dreptate domnule Ciucu, polițiștii rutieri par de multe ori inexistenți, însă nu pentru că stau ascunși, ci pentru că sunt extrem de puțini, sunt puși să se ocupe de „n” sarcini, iar jumătate dintre ei sunt la dispoziția colegilor dumneavoastră de partid, plantați prin intersecții, în gardă, să elibereze imediat căile de acces ale demnitarilor. Dacă vă faceți că nu cunoașteți aceste detalii, puteți să îl întrebați pe fostul adjunct al Brigăzii Rutiere, pensionar de lux, comisar șef Tufan, pe tura căruia a murit colegul nostru „Dulăul” și care acum este șef al Poliției Locale în sectorul dumneavoastră”, adaugă sindicaliştii.

Potrivit acestora, zilnic sunt în medie 25 de patrule de poliţie rutieră, cu tot cu echipajele radar. Aproximativ 30 dintre cei 50 de poliţişti sunt „plantaţi” în intersecţiile de pe rutele de deplasare ale preşedintelui, premierului, miniştrilor şi altor demnitari, „pentru că nu le place să stea în trafic la fel ca muritorii de rând, plătitori de taxe şi impozite”.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide