Razie a Poliţiei Rutiere. Au fost prinşi mai mulţi şoferi băuţi sau sub influenţa drogurilor – VIDEO

Autor: Marius Vișan 16 mai 2021 Știri auto

În noaptea de 15/16 Mai a.c., polițiștii Brigăzii Rutiere au acționat pe principalele artere din București.

Scopul acestei acțiuni a fost asigurarea unui climat de ordine și siguranță rutieră, reducerea riscului rutier în rândul participanților la trafic, precum și combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Polițiștii rutieri au constatat 15 infracțiuni

Șase dintre acestea au fost acordate pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența substanțelor psihoactive (două pentru deținere de substanțe interzise), trei pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Alte două infracțiuni au fost acordate pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având dreptul de a conduce suspendat și alte două pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a deține permis de conducere.

Șofer prins cu o alcoolemie de 0.77mg/l alcool pur în aerul expirat

Un tânăr în vârstă de 28 de ani a fost depistat pe o stradă din Sectorul 3 al Capitalei conducând sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0.77mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal.

Mai mulți șoferi au fost depistați drogați

Un bărbat în vârstă de 34 de ani a fost depistat conducând pe o stradă din sectorul 3 al capitalei sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării cu aparatul DrugTest a indicat faptul ca aceasta a consumat canabis. În cauza a fost condus la sediul INML în vedere prelevării de probe biologice și i-a fost întocmit dosar penal.

Un bărbat în vârstă de 35 de ani a fost depistat conducând pe o strada din sectorul 1 conducând sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării cu aparatul DrugTest a indicat faptul ca acesta a consumat canabis, în cauză fiind condus la sediul INML pentru prelevarea de probe biologice. I-a fost întocmit dosar de cercetare penală conform art 336 alin 2 Cod Penal.

Un tânăr în vârstă de 29 de ani a fost depistat pe o stradă din sectorul 3 conducând sub influența substanțelor psihoactive. După testarea cu aparatul DrugTest a indicat faptul ca acesta a consumat canabis. De asemenea, în urma controlului efectuat asupra autovehiculului au identificate substanțe psihoactive. Șoferul a fost condus la sediul INML în vederea prelevării de probe biologice și a fost întocmit dosar penal. Au fost sesizate organele abilitate în vederea continuării cercetărilor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Poliția Rutieră


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide