Răzvan Raț tocmai și-a cumpărat cel de-al șaselea Ferrari. Este românul cu cele mai multe astfel de mașini

Autor: Elena Luchian 27 mai 2021 Știri auto

Răzvan Raț a dat 350.000 de euro pe un supercar. Este vorba despre un Ferrari 488 Pista Spider. Raț a visat toată copilăria să aibă un Ferrari roșu. Dar pe mâna lui au ajuns nu unul, ci șase!

GALERIE FOTO

Este cadoul pe care Răzvan Raț și l-a făcut la 40 de ani. Fostul internațional român a schimbat prefixul pe 26 mai, iar mașina i-a fost livrată chiar de ziua lui. Răzvan a pus o fotografie cu noul său 488 Pista Spider pe contul de Instagram.

Este cel de-al șaselea model cu logo-ul căluțului cabrat pe care și-l cumpără fostul căpitan la naționalei României. Pe primul și l-a cumpărat în anul 2008, în perioada în care juca la Șahtior Donețk, dar a mers puțin cu el. Mircea Lucescu, antrenor la Șahtior, i-a zis din start să nu apară cu supercarul la antrenament. Șahtior este echipa cu care fotbalistul român a câștigat Cupa UEFA, în anul 2009.

Pentru ProTV, Raț a dezvăluit că a atins 310 km/h la volanul acelui Ferrari pe o autostradă din Ucraina.

Ce poate să facă mașina lui Răzvan Raț, Ferrari 488 Pista Spider

Fan Michael Schumacher, Răzvan Raț și-a dorit un Ferrari roșu încă din copilărie. Roșie este și mașina pe care și-a cumpărat-o acum, la 40 de ani, prin intermediul dealer-ului Ferrari din Otopeni.

Mașina lui Răzvan Raț este cel de-al 50-lea model decapotabil al casei italiene. Modelul este pus în mișcare de cel mai puternic motor V8 cu care este echipată o mașină de serie. Acest V8 de 3,9 litri a fost desemnat “Motorul anului” în 2016, 2017 și 2018.

Propulsorul livrează 720 de cai putere și un cuplu maxim de 770 Nm. Sunt resursele care fac mașina să accelereze de la 0 la 100 km/h în doar 2,8 secunde. De 8 secunde are nevoie mașina pentru a ajunge de pe loc la 200 km/h.

Vitezometrul din bord este marcat până la 340 km/h.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Răzvan Raț (@razvanrat.official)

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide