RCA printat vs pe telefon. Ce spune Poliția Română

RCA printat vs pe telefon. Ce spune Poliția Română

Autor: Marius Vişan acum 2 luni Știri

În ultima perioadă au existat numeroase discuții în mass-media despre polița RCA, asta după ce ASF a anunțat că va fi pus în dezbatere publică un proiect de modificare prin care șoferii nu vor mai fi amendați dacă nu prezintă în original, pe hârtie, polița RCA.

În acest context Poliția Română a postat un mesaj pe pagina de Facebook prin care face, într-un fel, lumină în această situație.

Mesajul Poliției Române

„👮‍♂️ Bună ziua!
Sunt C-tin D. de la Brigada Autostrăzi…vă rog să îmi prezentați actele dumneavoastră, ale autoturismului și polița de asigurare.
👨 Bună ziua!
Polița de asigurare nu o am, dar v-o prezint online.
Greșit!
Conform legii sunteți obligat să aveți asupra dumneavoastră polița de asigurare. A nu se confunda cu contractul RCA, singurul care se poate emite prin mijloace electronice.
Polița de asigurare este cât o coală A4, iar împăturită are loc lângă celelalte acte ale autoturismului.”

După publicarea acestui mesaj nu au întârziat să apară reacțiile: ”…astăzi avem 5 G, domnilor!”

Multe din reacțiile apărute în spațiul online, după publicarea mesajului Poliției Române, au fost de revoltă. Oamenii sunt nemulțumiți că în anul 2020 mai este nevoie de o hârtie printată pentru a demonstra că asigurarea RCA a fost plătită, când, foarte ușor, acest lucru se poate verifica online.

„Când mai scăpăm și noi de birocrația asta? „Prezintă domnule hârtia”, polițistul nu poate accepta informații decât pe hârtie, dacă nu e scris pe hârtiuța, nu există!

Vă doriți să fiți altfel percepuți în societate dar vă complaceți în metehne comuniste. Asigurarea pe hârtie se cerea când nu exista internet, în 1980, dar astăzi avem 5 G, domnilor! Să prezinți încă asigurarea pe hârtie mi se pare hilar și preistoric”, a comentat la postare un internaut revoltat.


Sursa foto: Politia Romana / Facebook


Comentarii
Inchide