Renault Austral a câștigat premiul „Best Buy Car of Europe 2023”

Autor: Ionuț Vîlciu 19 dec. 2022 Știri auto

Noul Renault Austral a primit premiul de „Best Buy Car of Europe 2023” din partea Autobest. De asemenea, Austral a primit și premiul Smartbest.

Noul Renault Austral a fost votat „Best Buy Car of Europe 2023” de către juriul Autobest. Austral este dublu câştigător în competiţia Autobest 2023. Noul SUV al francezilor a primit şi premiul Smartbest pentru sistemul multimedia OpenR Link, care funcționează cu ajutorul Google Automotive.

Cei 31 de jurnaliști care fac parte din juriul Autobest au votat Austral drept “Best Buy Car of Europe 2023”. Modelul a fost anunțat acum câteva săptămâni ca unul dintre cei 6 finaliști, fiind votat de juriu pentru că răspunde cel mai bine criteriilor de cumpărare setate de către clienții europeni.

Pe lângă premiul „Best Buy Car of Europe 2023”, Renault Austral a câștigat, în luna noiembrie, premiul Smartbest 2023. Acest premiu a fost acordat mașinii pentru sistemul multimedia OpenR Link, un sistem de infotainment care rulează Android Automotive.

„Câștigătorul din acest an reprezintă următorul nivel al mărcii Renault. Este cel mai bun produs al producătorului francez, cu un înalt nivel al calității percepute, abilități dinamice extraordinare, un design impresionant și probabil cele mai bune tehnologii conectate disponibile la bordul unui vehicul în acest moment”, a declarat Dan Vardie, fondator și președinte al organizației Autobest.

Renault Austral este cel mai nou SUV al producătorului francez

Austral este un SUV care va concura în segmentul C, având la bază arhitectura CMF-CD. De fapt, este și prima mașină a producătorului francez care utilizează această platformă.

Renault Austral are o lungime de 4.51 metri, o lățime de 1.83 metri și o înălțime de 1.62 metri. Ampatamentul SUV-ului este de 2.67 metri, iar masa proprie minimă este de 1.373 de kilograme.

Cea mai ieftină versiune a lui Renault Austral are un preț de pornire de 27.000 de euro. Această sumă de bani este pentru nivelul de echipare Equilibre.

Această versiune este echipată cu un sistem de asistență la parcare spate, pilot automat, sistem de acces key-less și blocuri optice frontale LED Pure Vision. Pe lista sistemelor de siguranță mai regăsim sistemul AEB (Automatic Emergency Braking) cu protecție pentru pietoni și cicliști sau sistemul E-LKA (Emergency Lane Keeping Assist), care monitorizează traficul din sens opus.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Renault


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide