Rechemare în service la modelele grupului Volkswagen: Pedala de frână se poate rupe!

Autor: George Cristea 01 feb. 2021 Știri auto

Modelele grupului Volkswagen au probleme serioase, motiv pentru care peste 60.000 de mașini au fost incluse într-o operațiune de rechemare în service. Defectul este unul care poate afecta siguranța: pedala de frână se poate rupe în timpul unei frânări bruște.

Intră în Galeria FOTO

Operațiunea a pornit de la modelele Skoda, dar a fost extinsă și la celelalte mărci din grupul Volkswagen. Inițial, Skoda a anunțat  o rechemare pentru circa 14.000 de mașini Kodiaq și Karoq produse în 2020. Toate mașinile afectate sunt dotate cu cutia automată DSG.

Ulterior, rechemarea a fost extinsă și la alte mărci din grupul Volkswagen – Audi, SEAT și Volkswagen. Un total de 63.328 de mașini sunt afectate la nivel mondial, dintre care 24.024 aparțin clienților germani.

Potrivit autorității rutiere germane (KBA), pedala de frână se poate deforma sau chiar rupe sub presiune, din cauza unei îmbinări sudate greșit. Operațiunea de reparație presupune înlocuirea pedalei de frână la mașinile afectate. Potrivit producătorilor, niciun accident nu a fost înregistrat ca urmare a acestui defect.

Rechemare în service Volkswagen: Ce modele sunt afectate

În cadrul acestei campanii, Audi recheamă 7.389 de mașini Q2 și Q3 fabricate în 2020, în timp ce SEAT a anunțat că 3.723 de mașini Ateca și Tarraco sunt afectate. Skoda recheamă 14.-97 de mașini Kodiaq și Karoq. Cum era de așteptat, marca VW este cea mai afectată, având și cele mai mari volume de vânzări. 38.119 de mașini au fost rechemate, modelele cu probleme fiind Golf, Tiguan, Touran și T-Roc.

Codurile interne ale campaniilor de rechemare sunt următoarele:

  • Audi 46i7
  • Seat 46i9
  • Skoda 46i5
  • VW 46i6

Astfel de probleme  au mai fost întâlnite și la alți producători auto. Globalizarea și standardizarea componentelor fac ca o greșeală de proiectare sau de execuție să afecteze loturi mari de componente și, uneori, chiar producători diferiți.

Recent, Ford a anunțat o rechemare pentru cirac 38.000 de mașini Mustang, produse între martie 2019 și august 2020. Și în acest caz, pedala de frână risca să se rupă sub presiunea piciorului. Defecțiunea a apărut după ce producătorul a schimbat materialul – de la nylon la polipropilenă.

sursa: Auto Motor und Sport

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide