Rechemările a peste 700.000 de SUV-uri Ford sunt investigate în Statele Unite

Autor: Ionuț Vîlciu 27 iun. 2023 Știri auto

Rechemările a peste 700.000 de SUV-uri Ford sunt investigat în SUA, din cauza rapoartelor privind pierderile de putere, pentru a determina dacă soluţia este corectă.

Autorităţile de reglementare a siguranţei auto din SUA au declarat sâmbătă că investighează rechemările a 710.000 de SUV-uri Explorer efectuate de Ford Motor, din cauza rapoartelor privind pierderile de putere, pentru a determina dacă soluţia este adecvată, transmite Reuters via News.ro.

Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi a declarat că cel mai mare producător auto din SUA, dacă luăm în considerare numărul de vânzări, a efectuat rechemări în aprilie 2022 şi martie pentru SUV-urile Ford Explorer produse între 2020 și 2022. Rechemările au fost efectuate pentru a remedia un şurub de montare orizontal al axei spate care se poate fractura, ducând la deconectarea arborelui de transmisie.

Se pare că soluția Ford nu a fost una conformă. De aici a pornit o investigație

Soluția cu care Ford a venit pentru această problemă a fost o actualizare de software care aplică frâna de parcare în mod automat pentru a împiedica vehiculul să se deplaseze în cazul unei defecţiuni a arborelui de transmisie, a spus agenţia. De asemenea, au mai adăugând și că nu există nici o metodă pentru a rezolva problema şurubului de montare defect al punții spate, care stă la baza acestei probleme de siguranţă şi este cauza defectării vehiculului.

NHTSA a declarat că a primit două plângeri care susţin o pierdere a puterii sau a cuplului motor la vehiculele Explorer care au primit soluţia aceasta software după rechemarea făcută de Ford.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide