Record absolut: o Tesla Model S a parcurs peste 1,5 milioane de kilometri

Autor: Mihai Morcovescu 15 ian. 2022 Știri auto

Un automobil Tesla Model S P85 înmatriculată în Germania și folosită ca taxi a bifat o performanță de-a dreptul impresionantă. La data de 6 ianuarie 2022, odometrul mașinii a indicat 1,5 milioane de kilometri parcurși în cei aproape opt ani de când a ieșit pe poarta fabricii.

Limuzina îi aparține unui cetățean german, Hansjorg von Gemmingen – Hornberg. Acesta a devenit celebru în rândul pasionaților de mașini electrice produse de gigantul american.

El a stabilit de-a lungul timpului mai multe recorduri în materie de distanță. De fiecare dată când reușea o nouă performanță el posta fotografii pe contul personal de Twitter.

1,5 milioane de kilometri în aproape opt ani!

Germanul a condus anterior o Tesla Roadster, cu care a parcurs peste 620.000 de kilometri. În 2014 și-a cumpărat un Model S P8 pe care îl utilizează și în prezent.

În iulie 2019, kilometrajul sedanului său electric arăta deja incredibila valoare de 900.000 de kilometri parcurși! În luna noiembrie în același an, Hansjorg a fost atins pragul de un milion de kilometri.

Un an mai târziu, în octombrie 2020, neamțul ajunsese deja la 1,2 milioane de kilometri cu al său Model S P85. La început de 2022, pe 6 ianuarie, el a atins 1,5 milioane de kilometri. Astfel, acest automobil a devenit modelul Tesla cu cel mai impresionant kilometraj din lume.

De aici se naște întrebarea firească: mașina a avut vreodată probleme cu bateria sau cu unitățile de propulsie originale? Ei bine, răspunsul este NU.

Se pare că acumulatorul original a avut o problemă și a fost înlocuit pe garanție după 290.000 de kilometri. Cu toate acestea, Tesla a aflat inițial problema și a instalat o baterie de împrumut, care a fost folosită preț de 150.000 de kilometri. Ulterior, Tesla a instalat o baterie nouă.

Tesla Model S P85 are un motor electric și tracțiune pe puntea spate. Germanul a fost nevoit să schimbe trei motoare până la pragul de 680.000 de kilometri. Cel de-al patrulea a fost înlocuit până la un milion de kilometri.

Sursa: InsideEVs

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Twitter / Hansjorg von Gemmingen - Hornberg


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide