Dacia Spring, „motorul” vânzărilor mașinilor electrice din România

Autor: Daniel Samoilă 27 dec. 2021 Știri auto

Românii au început să cumpere din ce în ce mai multe mașini electrice. Motivul? Lansarea Daciei Spring, primul model electric al constructorului de la Mioveni.

Înmatriculările mașinilor electrice au crescut în luna noiembrie, o lună în care mulți proprietari și-au primit modelul Spring. De asemenea, la creșterea vânzărilor modelelor electrice a contribuit și Programul Rabla Plus.

Intră în Galeria FOTO

Astfel, cota de piață a vehiculelor electrice și hibride a ajuns la 14,2% din totalul pieței, cifre care erau greu de imaginat în urmă cu câțiva ani.

Piața mașinilor electrice „profită”, de asemenea, și de scăderea livrărilor mașinilor cu propulsie pe benzină sau motorină, care nu pot fi fabricate din lipsa semiconductorilor.

Cresc vânzările la mașinile electrice în România

Potrivit G4Media.ro, care citează o analiză a Profit.ro, volumul mașinilor complet electrice a ajuns la 4.301 de unități, un număr dublu față de anul trecut (2.111 unități). Asta înseamnă o creștere de 103,7%.

Dacia Spring este cel mai accesibil model electric din Europa. S-au vândut deja 1.537 de exemplare în România, constructorul de la Mioveni fiind lider în acest top.

Pe locul secund se află Volkswagen, unde cele mai comercializate vehicule în România sunt modelele e-Up, urmat de ID.3 şi ID.4.

În top urmează Hyundai, iar cele mai populare modele ale constructorului sud-coreean sunt Kona şi Ioniq. Topul este completat de Renault, cu modelul ZOE, și de Skoda, cu modelul Enyaq.

Dacia Spring, cel mai accesibil vehicul din Europa

Dacia Spring, primul model electric al constructorului de la Mioveni, a fost desemnată „Cel mai accesibil vehicul din Europa”, de către juriul AutoBest. Este, de altfel, primul model electric care primește această distincție.

Juriul a fost compus din 32 de ziariști din Europa, care au desemnat modelul Spring ca fiind cel mai bun și accesibil vehicul de pe Bătrânul Continent.

Cât costă Dacia Spring în România

Prețul pentru varianta Confort Plus a Daciei Spring a ajuns să fie 19.100 de euro, în luna noiembrie. Perioada de așteptare pentru cei care comandă acest model este între opt și zece luni.

Garanția oferită este de 3 ani sau 100.000 km pentru vehicul. Pentru baterie garanția este de 8 ani sau 120.000 km.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide