Record de inconștiență pe „drumul morții” E85: 219 km/h

Autor: George Cristea acum 2 ani Știri auto

Record de inconștiență pe „drumul morții” E85: polițiștii au surprins un șofer care zbura cu 219 km/h pe șoseaua considerată cea mai periculoasă din România.

Intră în Galeria FOTO

Un bărbat în vârstă de 50 de ani din Bucureşti a rămas fără permis de conducere pentru o perioadă de 90 de zile, după ce a fost prins de radar conducând cu o viteză de 219 km/h pe DN 2 E85, în afara localităţii Costeşti, anunță IPJ Buzău într-un comunicat. DN2 este parte a drumului european E85 care leagă sudul Bulgariei de nordul României și este considerat cel mai periculos sector de drum din România. Recordul de inconștiență al bărbatului a fost surprins de polițiști în cadrul unei acțiuni ample desfășurate pe teritoriul județului Buzău.

Record de inconștiență: 219 km/h pe drumul morții E85

„Aparatele radar au înregistrat 33 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a șase conducători auto s-a luat, pe lângă sancţiunea contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile. Cu cea mai mare viteză – 219 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unui bărbat de 50 de ani din Bucureşti, ce rula pe DN 2 E85, în afara localităţii Costeşti” , se arată într-un comunicat de presă emis de IPJ Buzău.

DN2 este cel mai periculos drum din România, conform statisticilor de accidente. 147 de accidente s-au produs pe DN2 în 2020, în acestea pierzându-și viața 67 de persoane.

Poliţiştii rutieri, împreună cu cei de la transporturi feroviare şi poliţiştii de ordine publică din cadrul secţiilor de poliţie rurală, au efectuat în cursul zilei de marţi o serie de acţiuni pentru prevenirea accidentelor în zona trecerilor la nivel cu cale ferată din judeţ, în urma cărora au aplicat 15 sancţiuni contravenţionale pentru abaterile constatate şi au reţinut 4 permise de conducere pentru neoprirea la trecerea la nivel cu calea ferată. Alte permise de conducere au fost reţinute pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare, pentru neacordarea de prioritate şi pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului

În total, polițiștii au aplicat 166 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi au reţinut în vederea suspendării 20 de permise de conducere. Poliţiştii au mai aplicat 13 amenzi pentru nepurtarea centurii de siguranţă, 11 pentru conducerea autovehiculelor cu diferite defecţiuni tehnice şi 24 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.

sursa: Agerpres

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide